Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vnutili se do domu seniorky

KROMĚŘÍŽSKO: Šestasedmdesátiletá žena přišla o své úspory i důchod. 

Na páteční odpoledne jistě dlouho nezapomene šestasedmdesátiletá žena z malé obce na Bystřicku. Hodinu po poledni se u jejích dveří rozezněl zvonek. Osamocená nemocná paní se rozhodla otevřít. Vyšla z domu a vydala se přes dvorek k brance. Za ní čekali dva neznámí muži a cizí žena. Jakmile jim otevřela, okamžitě na ni začali jeden přes druhého mluvit. Jeden z mužů společně s ženou ji postupně vtláčel na dvůr až k domu. Chtěl na toaletu. Poté i bez svolení seniorky vešel do domu. Žena jí při tom vstup do obydlí znemožňovala a stále ji zdržovala. Za pár minut nezvaný host domek opustil a rychle kráčel pryč ze dvorku. Ve spěchu se k němu přidala i cizí žena a stejně tak učinil i poslední z trojice, který po celou dobu čekal u branky. Za chvíli trojlístek zmizel staré paní z dohledu. 
Po jejich odchodu paní zjistila, že ze skříně v ložnici zmizelo padesát dva tisíc korun a také celý důchod, který jí ten den přinesla pošťačka.
Případ nyní vyšetřují bystřičtí policisté. Pachatelům, kteří se dopustili trestných činů krádež a porušování domovní svobody, po dopadení hrozí až pět let za mřížemi.
 
9. května 2012, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem