Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Voda láká i zloděje

MOST - U Matyldy zloději připravili dva koupající se mladíky o kola a další 

O svá jízdní kola přišli dva mladíci z Mostu. Ti se v horkých dnech minulý týden vydali k vodní nádrži Matylda u Souše. Své dopravní prostředky odložili a šli se ochladit do vody. Když se po chvíli na místo vrátili, nevěřili svým očím. Jízdní kola na místě nebyla. Poškození krádež ohlásili na Policii ČR a vyčíslili škodu na částku deset tisíc korun. Případem se nyní zabývají mostečtí policisté.
Bez svršků byla jedna mladá žena z Mostecka. Ta navštívila mostecký aquadrom. Když odcházela, zjistila, že jí v šatní skříňce chybí oděvní svršky, peněženka a doklady. Policie šetřením zjistila, že poškozená měla stále u sebe klíček a pachatel se do skříňky dostal bez použití násilí. Dívka pravděpodobně nedovřela pořádně dvířka u skříňky a pachatel je jednoduše otevřel. Policisté s ohledem na krádeže v šatnách doporučují návštěvníkům, aby se vždy řádně přesvědčili, zda je šatní skříňka pořádně uzavřena a pro jistotu dvířka opětovně přirazili. Na toto opatření jsou ostatně zákazníci upozorněni i samolepkou na dvířkách každé skříňky.
Policisté v souvislosti s nadcházejícími horkými dny upozorňují na případy krádeží na koupalištích a u vodních nádrží. Zaznamenali již několik krádeží věcí ze skříněk i vykradených automobilů zaparkovaných u vody. Občané by neměli zbytečně k vodě nosit doklady, cenné věci a vyšší obnos peněz. Pokud se lidé jdou vykoupat, měli by si vždy zajistit hlídání svých osobních věcí.
 
Lapka šel po zlatě
Jako straka se zachoval zatím neznámý zloděj. Ten v pátek kolem 14.45 hodiny v ulici P. Jilemnického v Mostě okradl starší ženu. Ta v tu dobu byla právě venčit svého psa a šla kolem bloku 207 směrem ke K-centru. Poblíž dětského hřiště k ní přišel mladík, který ji minul a poté ji ze zadu náhle z krku strhl zlatý řetízek s přívěskem. Lapka začal ihned z místa činu utíkat. Běžel směrem k ulici V. Nezvala. Žena ho sice pronásledovala, ale dostihnout ho nestačila. Krádeží ženě vznikla škoda ve výši 2 000 korun. Poškozená neutrpěla naštěstí žádné zranění. K popisu neznámého pachatele policie zjistila, že mladík byl ve věku kolem osmnácti let. Měl štíhlou postavu, asi 180 cm vysokou a byl opálený. Oblečen byl do trika se žlutohnědými proužky a tříčtvrtečních kalhot zelené barvy. Policie po pachateli krádeže pátrá a hledá i svědky, kteří by mohli podat jakoukoliv informaci. Tu mohou zavolat na linku 158
 
Lup si vybírali
Policejní komisař zahájil stíhání dvou mužů ve věku 22 a 26 let z Litvínovska a obvinil je z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Dvojice měla koncem května v jedné obci vniknout do suterénu domu a ze sklepa odcizit horské jízdní kolo. V červnu se pak obvinění vloupali do škodovky a vzali z ní digitální teploměr, hodiny a držák na mobil. Muži se v obci vloupali i do přízemního bytu, kde našli peníze, doklady a kabel k televizi. Věci se jim hodily a odnesli je z bytu. Na lup do jiného přízemního bytu šli ještě jednou. Tam se jim zalíbil notebook a příslušenství k němu. Mladší má navíc na svědomí i vniknutí na pozemek rodinného domu, kde se vloupal do šupny a ukradl tašku s hokejovou výstrojí a výzbrojí. Při odchodu ještě sebral sušící se prádlo ze šňůry a značkové sportovní boty. Ani starší nezaostával a vnikl sám do osobního vozidla značky Renault, ze kterého vzal panel autorádia a dioptrické brýle. Veškerý lup dvojice prodala údajně neznámým osobám a peníze pak utratila. Muži svými krádežemi způsobili škody za více jak padesát tisíc korun. Obvinění jsou stíháni na svobodě.  
 
Lapky neodradil ani ostnatý drát
Mostecká policie obvinila z přečinu krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody 18letého mladíka a z provinění jeho mladšího komplice. Dvojice měla koncem června v jedné obci na Litvínovsku vniknout na pozemek jedné soukromé firmy. Nevadil jim ani dvoumetrový plot opatřený ostnatým drátem. Venku lapkové našli pneumatiky s hliníkovými disky a ty odcizili. Lup odnesli domů a následující den ho prodali neznámé osobě. Utržené peníze si rozdělili. Mladší má mít na svědomí i vloupání do dvou bytů, ze kterých odcizil výrobky spotřební elektroniky. Pachatelé napáchali škodu ve výši 21 tisíc korun. Obvinění jsou stíháni na svobodě. 
 
Odnesl květináče a nářadí
Neznámý poberta kradl v jednom obytném domě v ulici A. Dvořáka v Mostě. Zloděj dovnitř vnikl zřejmě v nočních hodinách. Do domu se dostal po překonání okna. Uvnitř pak sešel do sklepních prostor. Tam násilím otevřel sklepní místnost a z ní odnesl různé nářadí. Nepohrdl ani uloženými květináči. Lapka poškozenému majiteli zanechal škodu ve výši šesti tisíc korun.
 
Z auta zmizela bunda
Neznámý pachatel zatím nezjištěným způsobem v Mostě vnikl o víkendu v nočních hodinách do zaparkovaného osobního vozidla tovární značky Renault. Po vniknutí uvnitř interiéru odcizil reflexní bundu v hodnotě 3 500 korun. Nic dalšího neodcizil. Případ přečinu krádeže vyšetřuje mostecká policie.
 
Poškodil kabel k internetu
Škodu za 100 tisíc korun způsobil neznámý poberta. Ten o víkendu ve večerní době u křižovatky ulic V Luhu a Okružní porušil na stavebním pozemku izolaci zde vedoucího optického kabelu a optická vlákna kabelu, čímž znemožnil jeho funkci. Kabel slouží k rozvodu internetu a k ovládání elektrických rozvoden.
 
Z balkonu odnesl kolo
Na balkon v prvním patře panelového domu v ulici Bezručova v Litvínově vnikl neznámý zloděj. Ten v sobotu v noci z balkonu odcizil uložené jízdní horské kolo výrobní značky Madison Hartford a poškozenému majiteli tak krádeží zanechal celkovou škodu ve výši deseti tisíc korun. Případ přečinu krádeže teď vyšetřuje litvínovská policie.
 
V Mostě 12. července 2010

vytisknout  e-mailem