Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

„Vodka, pivo a pohodlný posed za volantem“

LIBERECKO – S neuvěřitelnými téměř třemi promile usedl 38letý muž za volant svého vozu a řídil. 

Ojedinělé úkazy v podobě výskytu jedinců, kteří jsou evidentně schopni zvládat neuvěřitelné životní situace tak zvláštním způsobem, nad kterým zůstává i „rozum stát“, skutečně existují.
V tomto případě hrál roli především alkohol.

V úterý 30. ledna, krátce před dvacátou hodinou, prováděli policisté z obvodního oddělení v Českém Dubu běžný dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Muži zákona na pozemní komunikaci protínající panelovou zástavbu v centru města, spatřili pomalu a nejistě se pohybující osobní automobil. Reakce policistů byla okamžitá. Při kontrole zastaveného vozu požádali řidiče o předložení dokladů potřebných k řízení a mimo jiné je zaujal i řidičův „zarudlý a skleněný“ pohled. Orientační dechová zkouška tak na sebe nenechala dlouho čekat. Pisklavý zvuk přístroje vykázal těžko uvěřitelnou hodnotu dosahující bezmála tří promile alkoholu v dechu. I opakovaná orientační zkouška nevykázala pro řidiče o mnoho přívětivější hodnotu. Došlo k nevyhnutelnému. Mužova jízda byla u konce a putoval se strážci zákona již jen jako pasažér na policejní služebnu.

Kromě zadržení řidičského průkazu policisté také sdělili 38letému muži z Českodubska ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Po zkonzumování půl litru vodky a tří piv usednout za volant automobilu a být si při tom vědom následků, které se mohou stát, to je důkazem naprosté nezodpovědnosti, ignorace a hazardu se zdravím a životy ostatních účastníků silničního provozu.

 

2. února 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem