Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Volal 158

DĚČÍN - Oznámil bombu na náměstí ... 

Zneužil tísňovou linku
 
RUMBURK – Krátce před pátou hodinou odpolední se v pondělí osmadvacátého května na tísňové lince ozval anonymní mužský hlas, jenž oznamoval přítomnost bomby na rumburském náměstí. Na místo dorazivší policejní hlídky propátraly celé okolí náměstí. Výhrůžná slova oznamovatele se nepotvrdila. V telefonní budce, odkud výtržník posilněný alkoholem volal, bylo zajištěno několik stop.
Zneužití tísňové linky je trestné. Tísňová linka slouží především k oznamování života ohrožujících událostí, k ohlašování jiných závažných skutečností. Ostatní okolnosti můžete nahlásit na Vašem místně příslušném základním útvaru policie.
 
Odkud se vzaly ?
 
VARNSDORF - V pondělí osmadvacátého května bylo pracovníky recyklační společnosti při třídění směsného odpadu nalezeno deset krabiček nábojů. Na místo přivolaní pyrotechnici si zajištěnou munici odvezli s sebou. Manipulace z nalezenými náboji se obešla bez komplikací.
V případě, že naleznete jakoukoliv střelnou zbraň, nebezpečnou pyrotechniku či munici, vždy přivolejte do místa nálezu policii. Manipulaci s nimi se v zájmu vašeho života a zdraví vyhýbejte. 
Nepotřebné zbraně či munici můžete odevzdat na jakémkoliv útvaru policie, která zajistí následnou likvidaci odevzdaných věcí. 
 
Odcizená občanka
 
ČESKÁ KAMENICE -  Třiatřicetiletý muž z České Kamenice před časem ztratil občanský průkaz. Nyní, po několika měsících, mu domů přišlo vyúčtování za telekomunikační služby od operátora, u něhož si žádné služby nesjednal. Výzvy o uhrazení se stupňovaly, až v rukou držel oznámení o možném vložení jeho osoby coby dlužníka do registru dlužníků. Škoda, napáchaná neznámým pachatelem se v tuto chvíli zastavila na částce třech a půl tisících korunách. Případné poškození cizích práv v tuto chvíli šetří místní policisté z obvodního oddělení.
 
 Odcizené řetězy
 
DĚČÍN – Nedaleko obce Líska zmizeli rukou třiadvacetiletého mladíka kovové řetězy, jež se používají na těžbu dřeva. Jejich zmizení zjistil jejich majitel před třemi týdny, a tak se obrátil na policii. Ta nelenila a v úterý devětadvacátého května sdělila nenechavému muži obvinění pro přečin krádeže. Výtečník se tak může dočkat pobytu ve vězení.
 
Nezvaná návštěva
 
DĚČÍN – Úspěšnou prací děčínských kriminalistů se včerejšího dne podařilo dopadnout a současně obvinit dva výtečníky, kteří bez pozvání navštívili pekárnu v děčínských Chrochvicích a bar na Labském nábřeží. Odnesli si s sebou nejen finanční hotovost, ale i věci v hodnotě několika tisíc korun. Poškozené společnosti vyčíslili škodu na téměř patnáct tisíc korun  českých. V současné chvíli již oba čelí obvinění z přečinu krádeže.
 
 
31. května 2012
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem