Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Volal zadarmo

LITOMĚŘICE – Zneužil cizích údajů; Sebral i uhlák; Do auta pro kabelku 

Neznámý pachatel využil znalosti osobních údajů poškozeného a uzavřel na něj bez jeho vědomí smlouvu se společností provozující telekomunikační služby. Poškozený muž z Úštěcka tuto skutečnost zjistil, až když mu přišlo vyúčtování služeb za čtvrtletní období. Přesto, že služeb společnosti nikdy nevyužíval a žádnou smlouvu neuzavřel, měl za čtvrtletí zaplatit více jak 7 tisíc korun. Pro přečin poškození cizích práv může být neznámý pachatel v případě dopadení potrestán odnětím svobody až na dva roky.
 

Sebral i uhlák
Roudničtí policisté v tomto týdnu zadrželi sběrače kovů z Podřipska. Mladík vnikl po překonání zajištění branky na pozemek obytného domu a sbíral zde vše, co bylo z kovu. Kromě kovových trubek si odnesl i ostnatý drát a uhlák od kamen na tuhá paliva. Hodnota jeho kořisti přesáhla částku 5 tisíc korun. Neboť je podezřelý z přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody, hrozí mu nyní až tříleté vězení.
 

Obdobné oznámení přijali roudničtí policisté v uplynulém týdnu. Neznámý pachatel vnikl násilným způsobem v Roudnici nad Labem do neobydleného domu a odcizil radiátory. Krádeží nástěnných radiátorů vznikla škoda vyšší jak 12 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci, po pachateli pátrají.
 

Do auta pro kabelku
Do vozidla zaparkovaného před roudnickým nákupním centrem se v pátek v odpoledních hodinách vloupal neznámý pachatel. Po vypáčení dveří si z vozidla odnesl kabelku s finanční hotovostí a parfém. Majitel vozidla předběžně vyčíslil škodu na 7 tisíc korun, případ je vyšetřován jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

Odnesl kolo i lyže
O sportovní vybavení se zajímal neznámý pachatel, který vnikl během víkendu do sklepa jednoho z panelových domů v Roudnici nad Labem. Násilným způsobem odstranil zámek sklepní kóje, ze které si odnesl dámské horské jízdní kolo, sjezdové lyže a lyžařské boty. Hodnota odcizených věcí byla poškozeným odhadnuta na 14 tisíc korun. Policisté případ prošetřují jako přečin krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

26. 2. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem