Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Volala 12x na tísňovou linku policie

ZLÍNSKO: Skončila v cele, hrozí jí vysoká pokuta. 

Policisté z obvodního oddělení v Otrokovicích se zabývali přestupkem proti zákonu o elektronických komunikacích, kdy pětadvacetiletá žena z Otrokovic opakovaně zneužila tísňovou linku policie. Policisté přestupek oznámili telekomunikačnímu úřadu k vyřešení. Ženě hrozí pokuta až do výše 200 tisíc korun.

Žena zavolala na linku tísňového volání s tím, že ji napadl její bývalý přítel, který má navíc u sebe několik gramů drogy, kterou nabízí u základních škol. Operační důstojník vyslal na místo hlídku policistů, kteří ženě vysvětlili, že stejné oznámení už jednou učinila a policisté se jím zabývají. S tímto vysvětlením se však žena nespokojila a po jejich odjezdu volala na linku 158 znovu. Tentokrát už byla vulgární směrem k policistům, které verbálně napadala a vyčítala jim, že nic nedělají. Policisté tedy znovu přijeli na uvedenou adresu, kde už však ženu nenašli. Když ji po nějaké době objevili v restauraci v Otrokovicích, zjistili, že mezitím několikrát znovu opakovala svoje volání na linku 158. Dechová zkouška u ní ukázala více než 1,5 promile alkoholu. Protože reálně hrozilo, že se svými telefonáty nepřestane, policisté ženu zajistili a odvezli do policejní cely.

Muži zákona záhy vypátrali, že žena volala na linku tísňového volání od dvanácti do sedmnácti hodin celkem dvanáctkrát a blokovala tím telefonní spojení pro ty, kteří mohli pomoc skutečně potřebovat.

7. dubna 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem