Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Volala z cizího telefonu

CHOMUTOV - Na podvod se přišlo, Majitel všechno vysvětlil... 

Doplatila na nepoctivost
Z trestného činu zatajení věci obvinil policejní inspektor 23letou ženu z Chomutova. Ta před časem našla v Jirkově na trávě mobilní telefon. Svůj nález neodevzdala, do přístroje pouze vložila svou kartu a nadále ho používala. Krádež telefonu v hodnotě 8 tisíc korun přitom oznámila jeho majitelka na policejní útvar. Při výslechu se pachatelka přiznala, následně byla propuštěna, její vyšetřování bude probíhat na svobodě.
 
Na podvod se přišlo
Státní kasu připravila o téměř 16 tisíc korun 47letá Chomutovačka. N příslušný odbor žena neoznámila, že jim byla obnovena výplata důchodu a nechala si současně vyplatit, v uvedené výši, i příspěvek na živobytí. Na podvod se přišlo, ženě nyní hrozí peněžitý trest nebo jí může soud poslat až na dva roky do vězení.
 
Majitel všechno vysvětlil
Jirkovští policisté pátrali po totožnosti neznámého pachatele, který se vloupal do samoobslužného automatu, umístěného v prostorách místní základní školy. Vyšetřováním bylo prokázáno, že tentokrát ke krádeži nedošlo. Do uvedeného automatu vnikl totiž sám majitel a násilní použil z toho důvodu, že si doma zapomněl příslušné klíče. Musel totiž z přístroje odstranit všechny potraviny, které by se během prázdnin zkazily. Z výše uvedených důvodů bylo další vyšetřování odloženo.
 
Po útoku skončil v nemocnici
Na lékařské ošetření do nemocnice převezla sanitka 28letého muže. Šetřením bylo zjištěno, že byl na chodníku v Jugoslávské ulici napaden 36letým pachatelem. Okolnosti, za jakých došlo k incidentu, nadále šetří policie. Zranění poškozeného si vyžádalo převoz do krajské nemocnice, kde se podrobí dalšímu lékařskému zákroku. Na útočníka čeká obvinění z ublížení na zdraví.
 
I takové věci se stávají
Návštěvník sportovního areálu v Chomutově oznámil na místní oddělení policie krádež. Kdosi se dostal do uzamčené převlékací šatny a v době, kdy muž sportoval, mu odcizil z kapsy u kalhot pánský snubní prsten a řetízek s přívěskem. Šperky z bílého zlata ohodnotil majitel na 10 tisíc korun. Ten samý den přišel muž na policii znovu. Na vysvětlení uvedl, že uvedené věci nikdo nesebral, našel je totiž uložené doma. Jelikož nedošlo ke spáchání trestného činu bude  případ odložen.
Chomutov 5.8.2010

vytisknout  e-mailem