Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Volně ležící peněženka – žatva pro zloděje

DĚČÍN - Dnes o čtyřech zkrácených přípravných řízeních. 

Policisté z obvodního oddělení v Děčíně lapili sedmačtyřicetiletého muže, který měl koncem září odcizit peněženku z volně přístupné předsíně objektu s kancelářemi jedné děčínské firmy. Portmonka obsahovala doklady, platební karty a peníze. Způsobená škoda přesáhla hranici třinácti tisíc korun. Nyní ve zkráceném přípravném řízení čelí podezření z krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku a s tím spojené nepříjemné vyhlídce až na dvouleté vězení.
 
 
Rozbil Antoníčka
 
Čtyřiadvacetiletý výtečník, který minulý měsíc ve Varnsdorfu poničil rozpojovací skříň Antoníček a způsobil tak škodu za pětadvacet tisíc korun, spravedlnosti neutekl. Místní policisté si na něj posvítili a včera mu ve zkrácenku sdělili podezření z přečinu poškození cizí věci, za což by mohl být potrestán až ročním odnětím svobody.
 
 
Opět kradl, tentokrát laptop
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší v těchto dnech pro krádež a porušování domovní svobody policisté z obvodního oddělení v Děčíně devatenáctiletého mladíka. Ten před necelými dvěma měsíci vnikl do neuzamčeného bytu, odkud odcizil notebook v hodnotě šest tisíc korun. A díky tomu, že podezřelý už byl za obdobnou trestnou činnost již trestán, hrozí mu tentokrát trest ve výši až tříletého vězení.
 
 
Nedá si říci
 
 Potraviny za pětatřicet korun si za oblečení v jednom děčínském supermarketu nastrkal dvacetiletý nenechavec. Pak se odebral ven přes pokladny, kde neprojevil sebemenší náznak toho, že by chtěl zaplatit. Týž den měl dostaveníčko s policisty na obvodním oddělení. Pravda, pětatřicet korun není mnoho, ale když byl pachatel za krádež v posledních třech letech odsouzen, je to problém, který se může proměnit v hrozbu až tříletého vězení.
 
 
 
 
9.12.2010, Děčín
por. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem