Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Volně odložené kabelky

ZNOJEMSKO: Zloděje přitahují v autech i nákupních vozících. 

     Odložené kabelky se stávají magnetem pro zloděje. Pracují hbitě, pohotově a bez povšimnutí majitelek. Dokazují to čtyři poslední případy. 
     V úterý ráno ve čtvrt na sedm zastavila před mateřskou školou v obci Práče řidička osobního vozu. Odběhla s dítětem do školky a za pět minut byla nazpět. To však již měla rozbité okno ve dveřích spolujezdce a kabelku z předního sedadla odcizenou. Vznikla jí škoda téměř devět tisíc korun. 
     Stejný den v šest hodin večer překvapil neznámý poberta ženu v obchodním domě na ulici Dukelských bojovníků ve Znojmě. Vyvěšovala inzerát na tabuli ve vstupní části a vedle sebe měla odloženou kabelku v nákupní vozíku. Pouhá minuta její nepozornosti zloději zcela stačila. Způsobil paní škodu jedenáct set padesát korun. 
     Obdobné jsou i dva případy z konce minulého týdne. V pátek večer kolem osmé hodiny se zatím neznámý pachatel násilím zmocnil kabelky na sedadle osobního vozu, který řidička zaparkovala před prodejnou se smíšeným zbožím v obci Hostěradice. Způsobenou škodu vyčíslila na sedm tisíc korun. Ve čtvrtek kolem deváté hodiny večerní někdo odcizil dámskou kabelku z nákupního vozíku na parkovišti u obchodního domu na ulici Dukelských bojovníků ve Znojmě. Mladá žena se jen na chvíli vzdálila od svých věcí a nestačila se divit. Vznikla jí škoda třináct set korun.   
     Těmto případům se dá snadno zabránit. Stačí si kabelku držet v ruce a nenechávat ji nikde volně odloženou. Okradené ženy mají nyní mnoho starostí navíc s vyřizováním nových dokladů, výměnou zámků od bytů, zablokováním platebních karet a mobilních telefonů. 

por. Mgr. Lenka Drahokopilová, 24. října 2013

vytisknout  e-mailem