Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vozidla středem zájmu pachatelů

Krádež vozidla 

     V noci z 27. na 28. ledna 2010 vnikl v Klatovech neznámý pachatel v ulici Dr. Sedláka do zaparkovaného vozidla zn. Škoda Octavia a odcizil doklad osvědčení o registraci vozidla, dámskou kabelku, ve které byla finanční hotovost, osobní doklady poškozené ženy a platební karta peněžního ústavu. Poškozeným vznikla škoda 10 000 Kč. 
     V obci u Sušice vnikl ve čtvrtek 28. ledna 2010 neznámý pachatel v době od 16.30 do 17.00 hodin do zaparkovaného vozidla zn. Peugeot a odcizil kabelku s doklady poškozené ženy a peněžní hotovostí a dále tašku s dokumenty a dalšími věcmi. Poškozeným byla způsobena škoda ve výši 55 400 Kč.
     V Železné Rudě ve středu 27. ledna 2010 po devatenácté hodině neznámý pachatel odcizil zaparkovaný automobil zn. Peugeot Expert. Poškozené firmě vznikla škoda 620 000 Kč.
 
D O P O R U Č E N Í:
      Nezanechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky či volně položené peníze nebo dokumenty!
      Vedle cenných věcí  ve vozidle neponechávejte na viditelných místech ani další věci, např. oblečení. I zdánlivě „bezcenná“ věc může pachatele nalákat.
       Lhostejnost majitelů vozidel zlodějům nahrává, a proto si všímejte pohybu osob na parkovištích. Pokud uvidíte podezřelou osobu, která se pohybuje mezi zarkovanými vozidly nebo už se dokonce do některého vloupává, volejte ihned Policii České republiky na linku tísňového volání 158. Nikdy nevíte, kdy všímavost např. vašich sousedů zachrání vozidlo a věci právě vám.

vytisknout  e-mailem