Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vozidlo odcizil, bagr už nikoliv

KARLOVARSKO – nyní mu hrozí až osmileté vězení. 

Šestatřicetiletý muž z jedné menší obce na Karlovarsku měl v první polovině března letošního roku odcizit ze zahrady u rodinného domu v Karlových Varech zaparkované vozidlo značky Škoda, jehož majitel v únoru zemřel. Následně měl odcizené vozidlo používat několik dní pro svou potřebu. Měl s ním jet například z Karlových Varů do Chomutova a zpět. Nakonec měl automobilem odjet k Děčínu, kde ho prodal neznámému muži. Šestatřicetiletý muž řídil osobní automobil i přesto, že má od roku 2016 až do roku 2022 platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Ve druhé polovině května letošního roku měl univerzálním klíčem od pracovních strojů odcizit v Karlových Varech zaparkovaný bagr. Bagrem měl přejet přes pole do nedalekého lesa, ovšem poté s ním zapadl v podmáčeném terénu. Muž měl tedy vystoupit a bagr v místě zanechat.

V polovině října měl využít toho, že pracoval jako automechanik v dílně v Karlových Varech. Měl si bez svolení půjčit osobní automobil, který majitel nechal v dílně k opravě. S vozidlem měl jezdit po Karlových Varech a okolí. U jednoho z obchodních domů si ho všimla přítelkyně majitele vozidla, která vlastníka o tom okamžitě vyrozuměla. Po chvíli šestatřicetiletému muži zavolal majitel autoservisu s tím, aby ihned s vozidlem přijel. Ten tak učinil.

Tímto svým jednáním způsobil šestatřicetiletý muž škodu přibližně 300 tisíc korun.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinů neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V případě prokázání viny hrozí šestatřicetiletému muži za způsobenou značnou škodu trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Jakub Kopřiva
2. 11. 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem