Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vozidlo se stalo předmětem sporu

krádeže na fotbalových hřištích, ve vozidle a další zprávy z Přerovska 

Vozidlo se stalo předmětem sporu
 
V pondělí ve večerních hodinách tři muži z Brna napadli slovně a následně i fyzicky 51letého muže z Kojetína. Poté neoprávněně vnikli i přes odpor poškozeného po společném přetlačením vrat průjezdu do dílny, kde pokračovali ve slovním napadání. Dalšímu jednání ze strany podezřelých ukončil příjezd policejní hlídky, kterou zavolala manželka napadeného. Jeden z mužů při útoku uhodil poškozeného do obličeje a při tom mu rozbil brýle v hodnotě 800 Kč. Důvodem jejich jednání byla reklamace špatně opraveného motorového vozidla, kterou prováděl poškozený. Ke zranění nedošlo. Jsou podezřelí z trestného činu neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru. Za uvedený skutek jim hrozí peněžitý trest příp. odnětí svobody až na dvě léta.
 
Zloději kradli na fotbalových hřištích
 
Z pondělí na úterý neznámý pachatel na fotbalovém hřišti v Radvanicích odstranil visací zámek ze závory a po otevření dveří vnikl do skladu. Zde odcizil 5 skládacích lavic a dva stoly. Obecnímu úřadu vznikla škoda 4 358 Kč.
Ve stejné době neušel pozornosti neznámého pachatele také fotbalový areál v obci Soběchleby. Zde vypáčil troje dveře a vnikl do šatny, kde odcizil 54 lahví alkoholu zn. Jeltzin, 48 pet lahví Kofoly o obsahu 2 litry, 5 kg šunkových klobás a 7 kg makrel. Tělovýchovné jednotě Soběchleby tak vznikla škoda 10 244 Kč.
 
Opět se nevyplatila nepozornost
 
Včera odpoledne neznámý pachatel v Přerově vnikl po rozbití okna na dveřích do vozidla Mercedes. Ze sedadla spolujezdce odcizil volně odloženou kabelku s finanční hotovostí 150 000 Kč, osobními doklady, kapesní nůž vykládaný rohovinou a pánskou peněženku z pštrosí kůže s finanční hotovostí 20 000 Kč. Poškozenému vznikla celková škoda 236 000 Kč.
 
Vozidlo zůstalo bez nafty
 
V době od 17.-18.8.2009 neznámý pachatel v obci Oprostovice v areálu místní farmy odstranil z nákladního vozidla víčko palivové nádrže. Z ní následně odčerpal 30 l motorové nafty a udělal v nádrži krompáčem otvor o velikosti 2x2 cm. Škoda vznikla ve výši 8 780 Kč.
 
Zpronevěřil zboří za téměř 63 000 Kč
 
V době od 1.7.-13.8.2009 podezřelý 20letý muž v provozovně restaurace v Přerově, kde pracoval jako vedoucí číšník, zpronevěřil zboží v celkové hodnotě 62 670 Kč. Jednalo se o alkoholické i nealkoholické nápoje, které bral ze skladu a následně si je ponechal nebo prodal a tržbu za prodané zboží si ponechal. Mladík je podezřelý z trestného činu zpronevěra, za který mu hrozí zákaz činnosti, peněžitý trest příp. odnětí svobody až na tři léta.
 
K další zpronevěře došlo v době od 13.-18.8. 2009 v obci Bělotín. Podezřelý (1951) na uvedeném místě zpronevěřil svěřený nepojízdný traktor o váze 2 860 Kg, vyrobený v roce 1959 bez registračních značek a odhlášený. Bez souhlasu majitele jej odvezl do sběrny kovového odpadu. Poškozenému (1941) vznikla škoda 7 000 Kč.
 

vytisknout  e-mailem