Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vozil se v cizím

MOST - Lapka odcizil tři vozidla VW Transportér; Recidivista okradl spící rodinu o šperky a další 

Auta si oblíbil 45letý muž z Mostu. Hlavně se mu líbila ta cizí a zejména značka VW Transportér, které ve třech případech neodolal. V měsíci srpnu a září v Mostě a v Záluží odcizil tři vozidla této značky. Jedno nechal po několika dnech užívání u obce Osek. Druhé vozidlo, které ukradl, ho dovezlo k obci Bítozevec na Lounsku. Lapka byl unaven, za volantem usnul a sjel do škarpy. Z té se však nedostal, a tak vozidla nechal na místě a domů jel vlakem. Naštěstí se mu nic nestalo. Třetí Transportér, který si přivlastnil na parkovišti v Záluží, mu sloužil jen jeden den. V obci Budyně nad Ohří u auta vypověděl motor službu, a tak lapka musel zvolit jiný dopravní prostředek. Všechna tři odcizená auta byla nalezena. Zmizelo však z nich nářadí a akustická kytara. Kromě odcizení aut má muž další dva vroubky. V Mostě se vloupal do dvou osobních vozidel, která prohledal, ale nic neodcizil. Měl smůlu. V jednom případě byl vyrušen a po druhé ho přímo v autě překvapil sám majitel. Zloděj aut byl obviněn z přečinů krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Nekradl poprvé. Za majetkový delikt byl již odsouzen a navíc mu soud uložil i zákaz řízení všech motorových vozidel do roku 2012. Obviněný Mostečan byl zadržen a umístěn do policejní cely. Policejní komisař na něj s ohledem na pokračující trestnou činnost podal podnět k návrhu na vzetí do vazby. Obviněný byl dnes ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Poškozeným lapka zanechal škody ve výši 60 tisíc korun.
Jak se ukázalo, muž také zapomněl na svého potomka. Tomu na výživném dluží přes osm tisíc korun, které měl zasílat k rukám matky dítěte. Policie ho ještě obvinila i z přečinu zanedbání povinné výživy.

Recidivista opět v akci
Jen pár dnů stačilo mosteckým kriminalistům na to, aby odhalili totožnost neznámého pachatele, který se minulý týden v Mostě vloupal do rodinného domu. Sedmadvacetiletý muž z jedné obce na Mostecku v nočních hodinách minulý týden překonal balkonové dveře u domu a vnikl dovnitř. V jednom z pokojů domu měl odcizit mobilní telefon, hodinky a různé šperky ze žlutého kovu. I když obyvatele domu v noci probudil štěkot psa, nic podezřelého neviděli. Až ráno zjistili, že měli nevítaného návštěvníka. Lapka šel krást i přesto, že byl loni odsouzen k nepodmíněnému trestu za majetkové delikty a z vězení se vrátil letos na jaře. Policejní komisař ho obvinil z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Lup v hodnotě 15 tisíc korun nebyl policií zajištěn. Zloděj ho totiž následující den stačil prodat údajně neznámému muži. 

Dealeři a dealerky prodávali drogy
Mostecká policie obvinila další čtyři osoby za trestnou činnost na úseku drog. Muž ve věku 36 let čelí obvinění z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dle kriminalistů měl muž ve svém bytě v Litvínově, ale i na dalších místech města Mostu zásobovat marihuanou jednoho muže. Drogu toxikomanovi prodal nejméně v padesáti případech. Ze stejného přečinu je stíhána i 26letá žena, která byla dealerkou drog. Podle policie měla v loňském roce obstarávat a následně jiné ženě prodávat pervitin. I další obviněnou je žena. Jednadvacetiletá pachatelka na Litvínovsku od roku 2007 do letošního léta zajišťovala jiné osobě metamfetamin. Drogu někdy prodávala, jindy ji dala zadarmo a v některých případech ji prý směňovala za ošacení. Policie ji stíhá na svobodě. Posledním obviněným je 43letý muž z Mostu. Od loňského roku měl ve více jak v padesáti případech prodávat závislé osobě pervitin. Drogu zájemci za úplatu předával doma nebo v restauraci. Policie všechny čtyři obviněné stíhá na svobodě. Budou-li uznáni vinnými, hrozí jim až pětiletý trest odnětí svobody.

V Mostě pětice vykrádala auta
Až pětiletý trest čeká pětici mužů z Mostecka. Ty policejní komisař obvinil z přečinů krádeže, některé pak ještě z neoprávněného užívání cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pětice měla v různém složení v ulicích města Mostu vykrást celkem 18 motorových vozidel. Lapkové chodili krást hlavně v noci a kradli v celé lokalitě města. Z aut odnášeli autorádia, nářadí, navigace, oděvy a další věci. Jedno vozidlo použili i k přesunu po městě. Celkem poškozeným motoristům způsobili škody za více jak jedno sto tisíc korun. Dva z pětice navíc okradli 43letého muže, který seděl v červenci na lavičce a nic netušíc, se s pachateli dal do řeči. Muž přišel o mobilní telefon, osobní doklady a platební karty. Pětice mužů ve věku od 19 do 23 let je stíhána na svobodě. Odcizené věci policie nezajistila. Ty údajně lapkové prodali náhodným osobám.

Kovy lákají zloděje
Krádeže barevných kovů jsou stále v oblibě mezi různými zlodějíčky. Bývají totiž zdrojem příjmu pro některé osoby, které si tak přilepšují do rozpočtu a mnohdy riskují nejen svůj život, ale i druhých. Chybějící části z kovu mohou například ohrozit dopravu, chybějící kanály pak ohrožují chodce a krádeže kabelů můžou skončit i vyřazením například telefonní sítě. Mostečtí policisté šetří krádež drátěného pletiva v hodnotě 48 000 korun, které zmizelo z pozemku litvínovské zahradní kolonie. V jedné obci na Litvínovsku z kulturního domu zmizel nerezový komínový svod a obec přišla o sedmitisícovou položku. Mezi obcemi Želenice a Braňany zloději kovů ze sloupu elektrického vedení odmontovali transformátor, ze kterého vyřezali měděné dráty a odcizili měděné součástky z rozvodné skříně. Poškodili přitom elektroměr a jističe. Ocelové poklopy zase zmizely v jedné firmě v Záluží. Několik rodin nemohlo sledovat televizi v části Podžatecká ani telefonovat. Někdo totiž minulý týden odcizil z podzemního kolektoru několik stovek metrů koaxiálního kabelu, čímž přerušil provoz televizních a telefonních služeb. Způsobené škody jdou do statisíců korun.

Pozor na podvody
Litvínovští policisté šetří dva případy podvodného jednání na portálu Aukro. Poškozený muž z Litvínovska si vyhlédl dva mobilní telefony. Aukce vyhrál a zaslal na účet požadované finanční částky. V jednom případě se mobilu nedočkal vůbec, v druhém mu přišel nejprve nefunkční telefon a po reklamaci se dočkal jen napodobeniny telefonu. Poškozený utrpěl škodu ve výši 17 tisíc korun.

Z auta odnesl tlumiče
Podezření ze spáchání přečinu krádeže bylo mosteckými policisty sděleno 24letému muži z Mostu. Ten měl dle výsledků šetření policie v mosteckém sídlišti Výslunní vniknout v nočních hodinách do zaparkované škodovky. Z ní odcizil tři kusy tlumičů v hodnotě 4 300 korun. Další škodu zanechal na autě, které poškodil. Co udělal s odcizenými věcmi, to policistům neuvedl.

Lapka vybral škodovku
Škodu za 22 tisíc korun zanechal neznámý poberta majiteli motorového vozidla. Ten v centru města Mostu tento týden vnikl do osobního vozidla tovární značky Peugeot a odcizil z něj zabudované autorádio. V zadní části vozidla našel uložené nářadí, které se mu též hodilo. Případ přečinu krádeže vyšetřují muži zákona z obvodního oddělení v Mostě.

Notebook v autě přilákal zloděje
Na přehradě Fláje na Litvínovsku neznámý pachatel vykradl osobní vozidlo. To bylo zaparkované na parkovišti poblíž přehrady. Zloděj do něj vnikl tento týden zřejmě v noční době a odcizil z něj notebook v hodnotě 27 tisíc korun. Poškozená firma krádež oznámila policistům na obvodním oddělení v Hamru, kteří se nyní přečinem budou zabývat.

Modré auto zčervenalo
Nemilé překvapení čekalo majitele osobního vozidla tovární značky Ford Fusion. Když k němu ráno přišel na parkoviště u obytného domu v části Podžatecká v Mostě, našel svoje auto poškozené. Neznámý poberta na vozidlo nalil červenou barvu. Poškozený motorista odhadl, že mu kdosi způsobil škodu ve výši čtyřiceti tisíc korun. Případem přečinu poškození cizí věci se zabývají mostečtí policisté.

Zahradu navštívil zloděj
Do zahradní kolonie mezi obcemi Litvínov a Lom zavítal zloděj. Ten vnikl na jednu zahradu a tam ze zahradního domku, kam se dostal násilím, odcizil dvě horská jízdní kola, jedno dětské kolo a nářadí do auta. Poškozenému zahrádkáři neznámý lapka zanechal celkovou škodu ve výši deseti tisíc korun. Případ nyní vyšetřují policisté litvínovského obvodního oddělení.

Hoch do školy občas nepřišel
Policejní komisař mostecké policie obvinil 46letou ženu z jedné obce na Mostecku z přečinu ohrožování výchovy dítěte. Podle výsledků šetření mosteckých policistů žena řádně nedbala a nedohlížena na pravidelnou školní docházku svého syna. Ten tak za uplynulý školní rok zameškal celkem 292 vyučovacích hodin, z nichž 240 jich bylo neomluvených. Svým postojem mu umožňovala vést zahálčivý život a porušovala svou povinnost pečovat o osobu mladší 18 ti let.

Dětem zapomněl přispívat
Krkavčím otcem je pravděpodobně 41letý muž z Litvínova. Ten již od loňského roku řádně neplní vyživovací povinnost na své dvě děti. K rukám matky nepřispíval pravidelně uloženou částku a celkem tak dosud dluží 36 tisíc korun. Policejní komisař mostecké policie muže obvinil z provinění zanedbání povinné výživy a stíhá ho nyní na svobodě.

V Mostě 10. září 2010

 

vytisknout  e-mailem