Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vraceli se krást do stejného domu

LIBERECKO - Celkem ze čtyř krádeží věcí ze zahrad u rodinných domů jsou obviněni dva muži z Liberecka. Tři z nich spáchali u stejného domu. 

Libereckým kriminalistům se ve spolupráci s policisty z Obvodního oddělení Liberec - Vratislavice podařilo objasnit celkem čtyři případy krádeží  věcí ze zahrad u rodinných domů ve Vratislavicích nad Nisou. Ve třech případech navštivili pachatelé stejný dům. Z krádeží byli obviněni dva muži z Liberecka, ve věku 21 a 28 let.  Celkem mají na svědomí krádeže za více jak 13 tisíc korun, kterých se dopustili v období od 15. července do 11. září loňského roku. První tři krádeže spáchali v ulici Sedmidomky, kde u stejného domu přelezli ve třech případech oplocení a ze zahrady následně odcizili po dvakrát 20 kg měděných kabelů, jednou plastový barel a dále poškodili pletivové oplocení. Při třetí návštěvě zahrady vnikli do kůlny, ze které si následně odvezli 3 kusy přírubových motorů k vodním čerpadlům. Poslední krádež se odehrála u domu v ulici Kunratická, kdy si otevřeli bránu a na zahradu vjeli s vozidlem. Z této zahrady si odvezli směs kovových "starožitností" - řezačku, vodní nádrž, dvě drátěné postele, hliníkové hrnce a trojúhelníkové kovové konstrukce. Odcizené věci převážně končily ve sběrnách druhotných surovin. Část věcí se podařilo policistům zajistit.

Policistům kromě důkladných šetření napomohla v objasnění případu tak trochu i náhoda. Při běžné silniční kontrole zastavili vozidlo, které převáželo "šrot". Policisté byli duchapřítomní a podezřelý náklad si vyfotografovali. Ještě tentýž den jim byla následně oznámena poslední čtvrtá krádež. Některé věci, které poškozená nahlásila jako odcizené, se nápaditě shodovaly s těmi, které policisté vyfotografovali.

Kriminalisté zahájili v těchto dnech trestní stíhání obou mužů pro přečiny "Krádeže" a "Porušování domovní svobody", za které je může soud poslat až na dva roky do vězení.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
25. února 2014

vytisknout  e-mailem