Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

„Vrací se na místo činu - II“

Ostrava - pachatelé se vrací na místo činu... 

Zkušenost policistů, že pachatelé se vrací na místo činu, možná potvrzuje i událost, kterou začali prověřovat ostravští policisté.
Dne 22. 5. 2013 zamířil na jedno z ostravských obvodních oddělení 36letý muž, aby učinil oznámení o krádeži části kovové lávky a jejím poškození. Nejprve muž 22. 5. 2013 ráno přijel na místo k řece Opavě a zjistil, že někdo část lávky odcizil, její zbylou část pak přichytil řetězem k rámu. Nato odjel muž učinit oznámení na policejní služebnu. K místu činu se pak vracel s policistou, který měl provést ohledání  a dokumentaci.
Když oznamovatel a policista přijeli na místo činu, spatřili dva muže, kteří právě tahali zbylou část kovu z vody. Policista okamžitě konal, oba podezřelé zadržel. Na místo byly povolány další hlídky, k eskortám podezřelých. Nato mohl policista ohledání místa činu provést.
Oba 35letí muži si posléze vyslechli sdělení podezření pro přečin krádež. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení. Jeden z podezřelých využil svého práva a k věci nevypovídal. Druhý tvrdil, že stál jen na břehu řeky a společně s podezřelým kouřil.
Oznamovatel sdělil, že lávka byla původně umístěna v nátokovém objektu řeky pro čerpací stanici, její součástí byla dřevěná část, sloužící k odklonu nečistot plujících v řece. Škodu na majetku vyčíslil poškozený v předběžné výši zhruba 70 000 korun (škoda nebyla dosud objektivizována!). Kovová lávka byla původně dlouhá asi šest metrů. Policisté, zakročující na místě dále dodávají, že ocelové nosníky měli muži odřezávat dvěma „klasickými“ pilkami na železo.
 
 
  
                                                                                      por. Mgr. Gabriela Holčáková
                                                                                                komisař preventivně informační skupiny Ostrava
28.5.2013

vytisknout  e-mailem