Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vrah je v policejní cele

Jihočeští kriminalisté dopadli pachatele, který měl letos 1. dubna zavraždit na lesní cestě mezi obcemi Mazelov a Záblatí tehdy šestatřicetiletého obchodního zástupce z Benešovska. V objasnění násilného trestného činu kriminalistům významně pomohli svojí všímavostí občané, za co jim patří upřímný dík. Kriminalisté tak objasnili poslední z letošních osmi vražd, která jim chyběla ke stoprocentní úspěšnosti. 

K násilnému trestnému činu došlo 1. dubna letošního roku v odpoledních hodinách. V uvedený den se šestatřicetiletý obchodní zástupce, který se zabýval prodejem motorových olejů, pohyboval na Českobudějovicku a Českokrumlovsku, kde měl obchodní jednání.  Naposledy byl spatřen ve 13:30 v Třeboni. Tam absolvoval pracovní schůzku. Osudnou se mu zřejmě stala zastávka na odpočívadle u silnice I/24 mezi obcemi Lomnice nad Lužnicí a Veselí nad Lužnicí. Tady si zřejmě do služebního vozidla Škoda Octavia k poškozenému přisedl vrah. Co se pak ve vozidle odehrálo, je předmětem dalšího šetření kriminalistů. Výsledkem bylo zastřelení šestatřicetiletého muže na lesní cestě mezi obcemi Záblatí a Mazelov, kde jeho tělo ještě téhož dne nalezl náhodný řidič. Vrah měl krátce po činu vybrat na platební kartu poškozeného muže finanční hotovost. O druhý výběr se měl pokusit o pár hodin později u jiného bankomatu.
Jihočeští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmačtyřicetiletého muže z Táborska pro trestný čin vraždy. Pachatel byl umístěn do policejní cely a zároveň byl státnímu zástupci podán podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Kriminalisté u obviněného muže zajistili nelegálně drženou zbraň i další předměty, které mají úzkou souvislost se spáchaným trestným činem.  Motivem měla být tíživá finanční situace pachatele.
Kriminalisté v souvislosti s objasněním uvedeného trestného činu děkují těm zástupcům sdělovacích prostředků, kteří vraždě obchodního zástupce opakovaně věnovali maximální pozornost. Děkujeme Vám!

vytisknout  e-mailem