Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vrah je znovu ve vazbě

ZLÍNSKO: Tentokrát pro pět méně závažných trestných činů.  

Zlínští policisté odvezli do Vazební věznice v Olomouci čtyřicetiletého muže ze Zlína. Je podezřelý z trestných činů ublížení na zdraví, násilí proti úřední osobě, porušování domovní svobody, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Důvodem uvalení vazby je obava z pokračování v protiprávním jednání, kterého se dopouštěl v posledním měsíci zejména pod vlivem alkoholu, byť se ze závislosti na něm léčí. Recidivista má již 6 záznamů v trestním rejstříku, naposledy byl před třinácti lety odsouzen za vraždu Krajským soudem v Hradci Králové.

V polovině června navštívil svou třiačtyřicetiletou kamarádku v bytě na Jižních Svazích. Popíjeli spolu víno a po chvíli se začali hádat. Muž, posilněný alkoholem, ženu napadal pěstmi zejména do hlavy. Způsobil jí lehké zranění v obličeji i na rukou. Když chtěla zavolat policii, vytrhl jí telefon z ruky. Žena požádala svého jednadvacetiletého syna, který byl ve vedlejším pokoji, aby zavolal policisty. Po chvíli přijeli nejprve strážníci městské policie. Agresivní muž je ignoroval a udeřil jednoho z nich do tváře. Strážníci ho spoutali a předali policistům, kteří muže odvezli do cely. Dechová zkouška ukázala u agresora hodnotu 2,2 promile alkoholu a u napadené ženy 1,41 promile.

Koncem června chtěl tentýž muž opět navštívit svou známou u ní doma. Když ji tam nenašel, šel za ní ke kamarádce. Jednatřicetiletá žena ze Zlína ho odmítla pustit k sobě do bytu, protože byl zjevně pod vlivem alkoholu. Agresivní muž ovšem nedbal zákazu a násilím vstoupil do jejího bytu. Obě ženy praštil do obličeje a vyhrožoval jim, že je zabije. Cizí byt opustil až ve chvíli, kdy mu řekly, že zavolají policii.

A do třetice hned následující den kolem poledne vyvolal roztržku v jednom z barů ve Zlíně, kde napadl pěstmi a kopy do obličeje svého třicetiletého známého. S útokem nepřestal ani v okamžiku, kdy napadený ležel v bezvědomí na zemi. Jen shodou náhod nezpůsobil napadenému muži těžké zranění. Ze mdlob se probral až díky pomoci servírek. Tentokrát přivolaní policisté u útočníka naměřili téměř tři promile alkoholu.

Policisté agresora zadrželi u něj doma. Odvezli jej nejdřív do cely a zanedlouho do vazební věznice, kde bude čekat na konec vyšetřování a rozsudek soudu. V případě uznání viny by tam mohl strávit až čtyři roky.

 

 

8. července 2015, nprap. Monika Kozumplíková
 

vytisknout  e-mailem