Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vrátil se na místo činu

MOST - Policie ho přistihla i s lupem a další informace 

 Policejní komisař mostecké policie obvinil v těchto dnech z přečinu krádeže teprve osmnáctiletého mladíka z Mostu. Ten byl mosteckými kriminalisty odhalen jako pachatel, který kradl v jedné firmě ve Velebudicích na Mostecku. Již v prosinci tam z jedné dílny odnesl tři svářecí agregáty v hodnotě 72 tisíc korun, když se do objektu vloupal v nočních hodinách. Lup odnesl domů a poté ho rozprodal údajně zcela neznámým osobám. Do dílny se vrátil letos znovu i tento měsíc. Opět pod rouškou tmy vnikl násilím do stejné budovy a z ní odcizil svářecí aparát, tašku se svářečkou a různé elektrické kabely, vše v hodnotě 237 tisíc korun. Lup byl zřejmě těžký, tak si ho podnikavý mladík ukryl v křoví a na druhý den se pro něj autem vrátil. Měl však tentokrát smůlu. Kriminalisté v lokalitě prováděli šetření právě této krádeže z noci a podezřelého mladíka si všimli. Podezřelé bylo jeho chování a zkušení kriminalisté záhy zjistili, že jejich tip byl správný. Obhlídkou terénu totiž objevili v křoví lup a pachatele zadrželi. Dalším šetřením vyšlo najevo, že mladík má na svědomí i vloupání do jedné mostecké restaurace, kam vnikl v noci a poškodil přitom zařízení v hodnotě 10 000 korun. Uvnitř nic neodcizil. Spustil se alarm a lapka raději rychle utekl. Obviněný je nyní stíhán na svobodě. Svou činností napáchal celkovou škodu ve výši 323 000 korun.


 

Kořist neodnesl

Policejní hlídka mosteckých strážníků zadržela minulý týden o víkendu 26letého muže, který byl podezřelý z majetkového deliktu. Podle šetření Policie ČR měl podezřelý Mostečan v centru města v sobotu v odpoledních hodinách odcizit z obytného domu titanový okapový svod v délce čtyř metrů. Ten pak na trávníku začal zpracovávat, aby lup mohl odevzdat do sběrny. Nakonec mu jeho úmysl nevyšel. Policejní komisař muži sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Nekradl poprvé, v loňském roce si odpykal za krádež uložený trest. Pachatel krádeží způsobil bytovému družstvu škodu za necelých pět tisíc korun.


 

Uložený trest nerespektoval

Podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání sdělil policejní inspektor mostecké policie 38letému muži z Lounska. Toho přistihla policejní hlídka na silnici v ulici Františka Halase v Mostě. Řidič výskytem policistů na silnice nebyl určitě nadšen. Má totiž na jeden rok vysloven okresním soudem zákaz řízení všech motorových vozidel a ten zrovna porušil. Za volantem by neměl být až do února následujícího roku.


 

Zloději okradli ženu na ulici

Mostečtí policisté pátrají po dvojici mladých mužů, kteří o víkendu okradli starší ženu. Ta v sobotu krátce před 21.30 hodinou šla ulicí Františka Halase v Mostě. Za ní se od drogérie přidali dva neznámí muži, kteří ženu sledovali a krátce na to se za ní rozeběhli. Při tom jí jeden z dvojice vytrhl z ruky kabelku, kterou žena držela v ruce, a poté oba začali utíkat mezi bloky přes ulici Zdeňka Fibicha ke třídě Budovatelů. Žena je pronásledovala, ale mladíci se jí nakonec ztratili z očí. Krádeží kabelky přišla o doklady, peníze, klíče a platební karty.


 

Někdo odnesl lžíci k bagru

Mostečtí policisté vyšetřují od víkendu případ krádeže nakládací lžíce. Tu neznámý pachatel odcizil zřejmě v noci z areálu jedné těžební společnosti u obce Čepirohy na Mostecku. Podkopovou lopatu na bagr odnesl někdo z oploceného areálu a poškozené firmě tím způsobil hmotnou škodu ve výši 27 000 korun. Krádež zjistili pracovníci firmy v pondělí ráno, když chtěli se strojem vyjet pracovat. Případ nyní šetří policisté mosteckého obvodního oddělení, kteří po pachateli začali ihned pátrat. Kontrolou několika sběren surovin ještě včera v jedné na Mostecku odcizenou věc objevili. Ležela mezi kovovým odpadem. Ukradenou lžíci muži zákona na místě zajistili a vrátili zpět poškozenému majiteli. Kdo lžíci odcizil a kdo ji přivezl do sběrny, nyní policie prošetřuje.

 

Po dobrém obědě přišlo rozčarování

Nepříjemně skončil oběd pro jednu mladou ženu z Chomutovska. Ta byla tento týden na jídle v jedné mostecké restauraci přímo v centru města Mostu. Když dojedla, zjistila, že nemá svoji kabelku, kterou měla položenou vedle sebe. Pohotový lapka se příruční tašky zmocnil, aniž by to poškozená zpozorovala. Krádeží kabelky tak přišla o peníze, doklady, různé klíče a další věci, vše v celkové hodnotě 13 tisíc korun. Případem krádeže se zabývají mostečtí policisté.


 

Z cizího účtu vybral peníze

Okradena byla jedna mladá žena z Mostu. Ta byla o víkendu nakupovat v obchodním domě Central v Mostě. Stačila ještě pořídit nějaké ošacení a pak zašla ještě do tamní kavárny. Když došla domů, zjistila, že jí chybí pouzdro, kde měla několik platebních karet. Pomocí jedné z nich stačil neznámý zloděj vybrat peníze u bankomatu, protože našel i PIN. Lapka chtěl vybrat i peníze z dalších karet, ale neuspěl. Případ neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže vyšetřují mostečtí policisté.


 

Řidiči s malou praxí havarují více

Na Mostecku nepatrně vzrostl počet dopravních nehod. Jestliže loni v květnu policie řešila 58 dopravních kolizí, letos jich bylo o 9 více. Nikdo při nich stejně jako v roce 2010 naštěstí nezemřel. Těžké zranění utrpěla jedna osoba, devět lidí vyvázlo jen s lehkým zraněním. Nejvíce řidiči havarovali v obcích a na silnicích I. třídy. U čtyř řidičů policisté zjistili, že před nehodou pili alkohol. Od 17 střetů řidiči ujeli. Za nehody mohli hlavně řidiči, ve dvou případech byli účastníky nehod i chodci. Mezi nejčastější příčiny havárií patřil nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě. Hmotné škody dosáhly částky 2 556 tisíc korun. Nejčernějšími dny byly na silnicích Mostecka pondělí a čtvrtek, kdy bylo zraněno i nejvíce osob. Kritický čas pro řidiče byla doba mezi 14. a 16. hodinou. V samotném Mostě došlo k 37 dopravním nehodám, při nichž šest osob utrpělo zranění. Celkem 14 mužů za volantem nemělo delší praxi v řízení jak pět let.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 14. června 2011

vytisknout  e-mailem