Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vražda a pokus vraždy

Třinec: Muž postřelil ženu a jejího syna, pak spáchal sebevraždu  

Od včerejšího večera až do dnešních ranních hodin pracovali policisté na místě činu na Třinecku. Podle dosud zjištěných informací měl 56letý muž postřelit o několik let mladší ženu a jejího syna. Poté obrátil zbraň proti sobě. Oba zranění byli převezeni do nemocnice, přičemž syn útok nepřežil.
 
Včera po 19. hodině byli policisté z územního odboru Frýdek-Místek přivoláni do jedné z částí města Třinec, kde mělo dojít ke střelbě a zranění několika osob. Po zajištění místa činu a  zjištění základních informací byl vyžádán i krajský výjezd. Vzhledem k závažnosti případu si věc převzali krajští kriminalisté, kteří v úzké spolupráci s kolegy z územního odboru Frýdek-Místek dosud intenzivně pracují na objasnění všech okolností.
           
Podle dosud zjištěných informací měl včera přijít do bytu, ve kterém se nacházela 45letá žena a její 26letý syn, pistolí ozbrojený muž (56 let). Co přesně se v bytě odehrálo, není dosud zcela zřejmé. Kolem 19. hodiny měly být z bytu slyšet výstřely, kdy s největší pravděpodobností žena i její syn poté vyběhli před dům pronásledováni střelcem.  Ten na ně několikrát vystřelil a oba zranil. Poté obrátil zbraň proti sobě.
 
Na místo byli přivoláni lékaři a policisté. Lékaři zraněnou ženu i syna převezli do nemocnice. Syn však zraněním podlehl. Pachatel zůstal na místě mrtev. Policisté po příjezdu místo zajistili a začali s jeho detailním ohledáváním. Pracovníci odboru kriminalistické techniky a expertiz krajského ředitelství zajistili stopy, které budou vyhodnocovat. Kriminalisté započali samozřejmě již včera se zjišťováním všech okolností, které se případu týkají, důležité budou i výpovědi svědků. Vzhledem k okolnostem celého případu byl přivolán také policista – krizový intervent, který byl v úzkém kontaktu s osobou, které se tato tragická událost přímo dotkla.
 
Co se týká pachatele, ten měl být – jak vyplývá z prvotně zjištěných informací – známým ženy. Policisté i nadále detailně prověřují všechny skutečnosti, které se případu týkají. Byla nařízena pitva zemřelého. Kriminalisté se zabývají i otázkou, zda muž držel zbraň, kterou zajistili, legálně a zda je držitelem zbrojního průkazu. Prozatím vše nasvědčuje tomu, že pistoli neměl v legálním držení. Co se týká zbrojního průkazu, tuto informaci je ještě potřeba ověřit.
 
Kriminalisté krajského ředitelství prověřují celý případ jako zvlášť závažný zločin vraždy a pokusu vraždy.
 
por. Mgr. Soňa Štětínská      
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
7. 7. 2012
                                                                                        

vytisknout  e-mailem