Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vražda mladé ženy

ZLÍNSKÝ KRAJ: „Měl jsem být chytřejší a míň pít.“ 

„Měl jsem být chytřejší a neměl jsem tolik pít,“ uznal s výčitkami svědomí muž, který o víkendu zavraždil svou partnerku. Kriminalisté odboru služby kriminální policie a vyšetřování zlínského krajského ředitelství ho v pondělí 26. března obvinili z tohoto závažného zločinu a podali návrh na vazbu. Svou partnerku muž ubil.
Krutou vraždou skončilo vyhrocené soužití dvou lidí v jednom bytě ve Valašském Meziříčí. Rozvedený třiačtyřicetiletý muž, který byl doposud trestán pouze za neplacení alimentů, se s o dvacet let mladší ženou seznámil asi před třemi lety. Přestože se už dřív léčil v protialkoholní léčebně, v poslední době opět začal pít. A ona s ním. Oba přišli o práci a z mála peněz, které měli k dispozici, většinu utratili za alkohol. Pili denně, někdy i několik dnů nevyšli z bytu ven. Maximálně do obchodu pro vodku, rum či pivo. Pod vlivem takového množství alkoholu u nich velmi často docházelo k hádkám, což potvrdili i svědkové. A neskončilo u verbálních útoků, ale také u fyzického napadání. V posledních dnech minulého týdne měl však muž navrch. Jeho tvrdým pohlavkům, kopancům a škrcení se mladá žena už nedokázala bránit. V sobotu 24. března svou partnerku nateklou od věčného bití a plnou modřin našel muž bezvládně ležet na zemi. Zkoušel její tep, a když ho neslyšel, pokusil se o masáž srdce a zavolal záchrannou službu. Žena však v tu dobu už byla mrtvá. Záchranáři nedokázali přesně určit příčinu smrti, proto ihned kontaktovali policii. Na místo dorazili kriminalisté vsetínského územního odboru. Vzhledem k povaze věci však případ ještě týž den předali svým krajským kolegům. Muž se k bití své partnerky přiznal.
Podle našich kriminalistů pachatel musel vědět, že tak razantními útoky na hlavu a horní polovinu těla může ženě vážně poškodit zdraví nebo ji dokonce zabít. Navíc vše nasvědčuje tomu, že nejednal v afektu. O svém činu bude moct dlouho přemýšlet. Hrozí mu trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.
V tomto roce jde už o druhou dokonanou vraždu v našem kraji. Kromě nich došlo ke dvěma pokusům.

 

27. března 2012, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem