Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vražda v Doksech na Českolipsku - AKTUALIZOVÁNO

LIBERECKÝ KRAJ - ČESKOLIPSKO - Kriminalisté vyjížděli v úterý odpoledne na hřbitov v Doksech, kde byl nalezen pobodaný mladík. Záchranáři už mu nedokázali pomoci a on na následky zranění zemřel. Krátce po činu zadrželi kriminalisté i podezřelého, který je již obviněn ze zločinu vraždy . . . . 

V pátek, 26. července 2013, byl 19letý mladík z Českolipska, obviněný ze zločinu vraždy, kterou měl spáchat v úterý 23. července 2013 v Doksech, předveden na základě podaného návrhu policejního komisaře před soudce, který měl rozhodnout, zda bude na obviněného uvalena vazba. Soudce dnes rozhodl, že další vyšetřování obviněného bude pokračovat na svobodě.
 
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
26. 7. 2013
 
________________________________________________________________________________-
V úterý 23. července 2013 přijali policisté na tísňovou linku 158 oznámení o pobodaném mladíkovi, kterého našla náhodná svědkyně krátce po druhé hodině odpoledne v Doksech na místním hřbitově.
 
Na místo byla přivolána Zdravotnická záchranná služba LK včetně vrtulníku. Lékaři se snažili pobodanému mladíkovi poskytnout první pomoc. Resuscitace ale proběhla neúspěšně a mladík na následky zranění zemřel.
 
Na místě události pracovali kriminalisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, kteří v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání násilného trestného činu.
 
Na hřbitově, kde byl 21letý mladík pocházející z Českolipska nalezen, pracovali kriminalisté velice intenzívně několik hodin. Zajišťovali stopy, důkazy, prováděli fotodokumentaci. Rovněž zjišťovali okolnosti události, zajišťovali svědky a stanovovali vyšetřovací postupy. Na místě rovněž zajistili vražednou zbraň.
 
Ve velmi krátké době po spáchání činu se kriminalistům podařilo zadržet i osobu podezřelou z napadení mladíka, který na následky zranění zemřel. Jednalo se o teprve 19letého mladíka, rovněž z Českolipska, který se s poškozeným znal. Následovaly výslechy, při nichž podezřelý mladík popsal kriminalistům, jak k incidentu došlo a k činu se doznal.
 
Na základě výslechu a zajištěných důkazů si ve středu v jednu hodinu ráno, do té doby pouze podezřelý, převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin vraždy.
 
Obviněný mladík je zatím v policejní cele a policejní komisař podá dnešního dne na Krajské státní zastupitelství pobočku v Liberci návrh, aby bylo jeho vyšetřování vedeno vazebně. Za zločin vraždy mu hrozí až osmnáctiletý trest odnětí svobody.
 
Důvod usmrcení mladíka byl triviální. Hádka o nesplacení několikasetkorunového dluhu . . . . .
 
 
V České Lípě je to již třetí případ vraždy od začátku tohoto roku. Všechny se kriminalistům podařilo objasnit. Neobjasněná zůstává pouze vražda bezdomovce v Liberci.
 
 
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
24. 7. 2013
 

vytisknout  e-mailem