Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vražda v Klánovickém lese

Minulý týden v sobotu našli náhodní kolemjdoucí mrtvé ohořelé tělo v zalesněném porostu poblíž ulice Smiřická. Po provedené pitvě kvalifikovali kriminalisté případ jako vraždu. 

V sobotu nebylo na místě události možné určit jednoznačnou příčinu smrti zemřelého. Tu zjistili při následné pitvě až lékaři Ústavu soudního lékařství, kteří konstatovali násilné usmrcení třiatřicetiletého muže. S ohledem na to, že především podrobné ohledání místa činu trvalo fakticky několik dnů, konkrétně do poloviny tohoto týdne, nebylo možné konkretizovat skutečnou příčinu úmrtí nalezeného muže a další jiné okolnosti dříve. Jakákoliv ukvapené prezentování podrobnějších informací by totiž mohlo výrazně zkomplikovat úkony prováděného trestního řízení, nebo dokonce napovědět pachateli. Nyní již můžeme být konkrétnější a lze tedy potvrdit, že třiatřicetiletý muž zemřel vlivem střelných zranění. Stejně tak můžeme potvrdit, že doohledání na místě činu, a následné prošetřování jednoznačně potvrdilo, že místo nálezu mrtvého je i místem vraždy. Navíc tento závěr podporují i poznatky od svědků, kteří uvádí, že dne jedenáctého června zaznamenali kolem poledního poblíž ulice Smiřická zvuky odpovídající střelbě. Bohužel pro kriminalisty přisoudili mnozí tyto zvuky spíše hluku vlaků projíždějících po nedaleké trati. Z toho důvodu opětovně prosíme každého, kdo by zaznamenal jakoukoliv mimořádnost stejného, nebo podobného charakteru, nechť tuto informaci předá kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158. Detektivové by přivítali informace týkající se především oblasti Klánovického lesa v době mezi jedenáctou až čtrnáctou hodinou jedenáctého června, což je zároveň doba, během které byl třiatřicetiletý muž zavražděn. Velice přínosnými svědky by v tomto směru mohli být jak obyvatelé Klánovic a návštěvníci lesoparku, tak hosté nedaleké Restaurace u lesa, od které je místo nálezu zavražděného vzdáleno cirka 150 metrů vzdušnou čarou. Tito svědci mohli v určitou dobu zaznamenat jak hluk připomínající střelbu, nebo například dým vycházející z lesního porostu, tak jakoukoliv jinou anomálii.
Na místě je také poděkovat všem svědkům, kteří do této chvíle zavolali na tísňovou linku 158 a předali kriminalistům důležité informace. Díky obšírnému prošetřování a i těmto informacím již kriminalisté poměrně podrobně zmapovali pohyb oběti v dopoledních hodinách jedenáctého června, tedy dobu před příjezdem zavražděného do Klánovic. Proto mohou s určitostí konstatovat, že k této cestě využil nejprve metra a následně vlakového spoje. Tato podložená zjištění, stejně jako závěry předběžné balistické zkoušky jednoznačně vylučují spojitost s jakýmikoliv případy z minulosti.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 22. 6. 2014
Odkazy do noveho okna

zavražděný muž

zavražděný muž 

Detailní náhled

zavražděný muž 1

zavražděný muž 1 

Detailní náhled

zavražděný muž 2

zavražděný muž 2 

Detailní náhled

zavražděný muž 3

zavražděný muž 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem