Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vražda v Ostravě

Policisté zadrželi a obvinili pachatele.  

Moravskoslezští policisté pracují od včerejšího večera na případu vraždy. Usnesení o zahájení trestního stíhání si již převzal 29letý muž z Ostravy.
 
 Kriminalisté se o případu dozvěděli díky iniciativnímu přístupu policistů z Bohumína. Vyjeli tak včera v pozdních večerních hodinách na místo činu, do rodinného domu v Ostravě, ve kterém nalezli mrtvého 81letého muže. Již podle prvotních zjištění se jednalo o závažný násilný trestný čin a na místo tak byla přivolána výjezdová skupina krajského ředitelství. Krajští kriminalisté si případ od ostravských kolegů převzali. Důležité bylo kromě dalšího v té chvíli okamžité zjištění informací k možným podezřelým osobám.
 
Policisté vyhlásili na základě vyhodnocených informací pátrání po podezřelé osobě. Jednalo se o 29letého muže z Ostravy. Do pátrání se tak zapojili všichni policisté, kteří v té chvíli byli ve službě, včetně hlídky Městského ředitelství policie Ostrava, obvodního oddělení Ostrava-Přívoz. Trojice policistů se při pátrání zaměřila na herny a ubytovací zařízení. Zanedlouho již i s posilou vcházeli do jedné z ostravských ubytoven a následně do pokoje, ve kterém se podezřelý nacházel. Muž se zadržení nebránil a ubytovnu opouštěl v poutech v doprovodu policistů.
 
Krajští kriminalisté muže obvinili z trestného činu vraždy a podají podnět státnímu zástupci k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.
 
Co se týká činnosti policistů na místě činu, toto zajistili a přivolali soudního lékaře. Lékař po prvotním ohledání zemřelého konstatoval smrt způsobenou cizím zaviněním. Pachatel podle prozatímních informací nepoužil při útoku proti poškozenému zbraň. Další informace k příčině úmrtí jsou předmětem dalšího vyšetřování. Přesná doba smrti nebyla dosud jednoznačně určena, k úmrtí došlo – podle předběžných zjištění - v minulém týdnu.
 
Důležitým bylo i ohledání místa činu a rovněž zajištění stop, které budou zaslány k vyhodnocení na pracoviště kriminalistické techniky a expertiz krajského ředitelství.
 
Kriminalisté na případu i nadále pracují. V letošním roce se jedná o třetí případ vraždy v Moravskoslezském kraji.
                       
           
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
18. února 2010
 
                   
 
 
 

vytisknout  e-mailem