Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vražda v Záběhlicích - AKTUALIZACE

Celá událost začala pro pražskou policii oznámením na linku 112. 

To přijali operátoři přibližně deset minut před půl osmou ráno. Oznamovatel konkrétně upozorňoval na střelbu ve Velenovského ulici. Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky, které našly v garážích jednoho bytového domu mrtvého muže. Jelikož už v prvopočátku vše nasvědčovalo tomu, že muž zemřel násilnou smrtí, přizvali policisté na místo ještě další své kolegy. Nikdo totiž nemohl v danou chvíli vyvrátit domněnku, že pachatel je ještě v domě, nebo blízkém okolí.
 
Na základě následně zjištěných skutečností si posléze převzali do své kompetence celý případ kriminalisté 1. oddělení krajského ředitelství policie. Ti ho momentálně prošetřují pro zvlášť závažný zločin vraždy.
 
Tito detektivové zanedlouho zjistili identitu možného pachatele, po kterém je momentálně vyhlášeno pátrání. Jedná se o třiačtyřicetiletého muže, kterého kriminalisté vnímají jako nebezpečného, a který může být ještě stále ozbrojen.
 
Také disponujeme popisem oblečení, ve kterém byl hledaný na místě události. Konkrétně měl na sobě šedý tříčtvrteční kabát, nebo bundu, tmavé kalhoty, na nohou bílé boty, s největší pravděpodobností tenisky. Pod kabátem, či bundou měl žluté triko, nebo svetr. Na hlavě měl bílou kšiltovku a na očích tmavé, pravděpodobně dioptrické brýle.
  
por. Mgr. Tomáš Hulan 15. 5. 2015

 

AKTUALIZACE:Dnes krátce před osmnáctou hodinou vyjížděli policisté do lesoparku nedaleko ulice Nad Meandry, kde bylo nalezeno tělo mrtvého muže. Na místo proto vyrazili také detektivové prvního oddělení pražského krajského ředitelství, kteří provedli ohledání místa činu a další úkony.

Prvotní informace z místa nasvědčují tomu, že muž spáchal sebevraždu. Kriminalisté také pracují s verzí, že by se pravděpodobně mohlo jednat o tělo muže hledaného v souvislosti s nedávnou vraždou právě v Záběhlicích. To vše ale jednoznačně určí až nařízená soudní pitva.

Detektivové na místě nalezli také střelnou zbraň, která bude podrobena zkoumání.

por. Bc. Iveta Martínková - 21. 5. 2015

vytisknout  e-mailem