Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vraždy na západě očima kriminalisty

KARLOVARSKÝ KRAJ – Oblíbené přednášky v podání plk. Mgr. Rudolfa Flašky. 

Při přípravě výstavy „Historie a současnost policejních sborů na Sokolovsku“, která se konala v loňském roce ve výstavní síni v přízemí sokolovského zámku, se zrodila myšlenka o přednáškách týkajících se vražd v Karlovarském kraji. „Domluvili jsme se, že v rámci této výstavy zpracuji několik vražd, ke kterým došlo v našem regionu po roce 1990. Poté jsem v místní kinokavárně o těchto vraždách mluvil na přednášce,“ uvedl k první přednášce na téma Vraždy na západě očima kriminalisty plk. Mgr. Rudolf Flaška, vedoucí odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, tedy odboru, který se nejzávažnějšími trestnými činy zabývá.
 
A pak už to šlo, jak se říká, ráz na ráz. V muzeu v Karlových Varech se konala výstava „Detektivové, četníci a sběratelé kostí“, kterou chtěli pořadatelé obohatit právě přednáškou v podání plk. Mgr. Rudolfa Flašky. „V rámci této výstavy se uskutečnily dvě přednášky. Navštívili jí lidé i z okolí, takže se to rozkřiklo a následně se ozvali i další. Přednášku jsem tak měl například i v knihovnách v Horním Slavkově či Lokti,“ doplnil s úsměvem Flaška, který má v současné době zpracováno šest případů. „V rámci přednášky jsou vždy prezentovány čtyři případy. Snažím se případy vybírat i vzhledem k místu, kde se přednáška koná. Například naposledy v Lokti jsem mluvil o vraždách v Sokolově a Chodově, ale také o vraždě v Kyselce na Karlovarsku, kterou ovšem spáchal muž, který právě v Lokti několik let žil,“ doplnil.
 
K šesti prezentovaným vraždám ale možná brzy nějaké další přibydou. „Pokud mi to čas dovolí, tak určitě nějaké další případy zpracuji. Samotná přednáška o čtyřech případech trvá zhruba dvě hodiny, ale to zpracování jednotlivých případů zabere mnohonásobně více času,“ pokračoval plk. Mgr. Rudolf Flaška.
 
Mezi lidmi je o přednášky velký zájem, což potvrdila i ta poslední v Lokti. „Dorazilo zhruba 150 lidí, což je zatím asi nejvyšší návštěva,“ uzavřel.
 
Další přednáška na téma Vraždy na západě očima kriminalisty se uskuteční v úterý 14. března letošního roku v knihovně v Mariánských Lázních. Její začátek je naplánován na 17:30 hodin a vstup je samozřejmě zdarma.

mjr. Jakub Kopřiva
19. 1. 2023

Odkazy do noveho okna

plk. Mgr. Rudolf Flaška

plk. Mgr. Rudolf Flaška 

Detailní náhled

plk. Mgr. Rudolf Flaška

plk. Mgr. Rudolf Flaška 

Detailní náhled

Přednáška v Lokti

Přednáška v Lokti 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem