Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vrtulník dohlížel na řidiče

Šumperk - v průběhu opatření bylo zkontrolováno celkem 58 vozidel a zjištěno 28 dopravních přestupků.  

Dne 16. 8. 2010 v odpoledních hodinách proběhlo dopravně bezpečnostní opatření zaměřené zejména na dodržování stanovené rychlosti a předjíždění vozidel v místech, kde je to dopravním značením zakázáno. Akce proběhla ve spolupráci s celní správou, vojenskou policií a s využitím vrtulníku leteckého dohledu nad silničním provozem. Celkem bylo nasazeno sedm policistů, dva příslušníci celní správy a dva vojenští policisté.

První část opatření probíhala na silnici první třídy číslo 35 mezi Mohelnicí a Studenou Loučkou a poté, vzhledem k počasí již bez leteckého dohledu, v obci Bludov.

V průběhu opatření bylo zkontrolováno celkem 58 vozidel a zjištěno 28 dopravních přestupků. Z toho bylo blokově vyřešeno 21 přestupků v celkové výši 18800 Kč a sedm přestupků bylo postoupeno správnímu orgánu.

Překročení rychlosti řešili policisté ve dvanácti případech, kdy neslavným rekordmanem se stal 40letý cizí státní příslušník ve VW Golf, kterému policisté naměřili v Bludově, v úseku s nejvyšší povolenou rychlostí 50 km/h, rychlost 102 Km/h. Policisté jeho hrubý přestupek postoupili správnímu orgánu a cizinci stanovili kauci ve výši 6000 Kč.

Ve třech případech policisté pokutovali nesprávný způsob jízdy a jedenkrát nesprávné předjíždění.

Sedm přestupků, postoupených do správního řízení, se týkalo předjíždění vozidel v místech, kde je to zakázáno jak vodorovnými, tak svislými dopravními značkami. Za tento hrubý dopravní přestupek hrozí přestupci ve správním řízení pokuta od 5000 do 10000 Kč a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku.

Video z akce 

Fotogalerie

 

vytisknout  e-mailem