Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vše bylo jinak

Mikulovice - Kriminalisté rozuzlili případ vykradeného vozu za pouhé dva dny 

 

Pouhé dva dny trvalo jesenickým kriminalistům rozuzlit případ vykradeného nákladního automobilu v Mikulovicích.

Ve středu 28. prosince oznámil 25letý řidič, že mu někdo u zaparkovaného nákladního vozu zn. Volvo rozbil boční okno a uvnitř ukradl tankovací kartu s PIN kódem a mapou tankovacích míst. Policistům se však podařilo zjistit, že vše bylo trošičku jinak. Pětadvacetiletý mladík se den před krádeží na všem domluvil s 30letým mužem z Vápenné. Kumpánovi prozradil vše. Kde bude vůz odstaven a hlavně na kterém místě je v kabině uschována karta i s mapkou. A jaká byla odměna? Peníze za prodanou naftu si rozdělí fifty fifty.

Jak se domluvili, tak se i stalo. V noci na 24. prosince 30letý muž navštívil nákladní automobil a odnesl to, co potřeboval. Ještě tu noc natankoval 343 litrů nafty. Během dalších dvou dnů stihl objet další benzínové pumpy. Tímto způsobem tak získal téměř 2.500 litrů nafty v hodnotě 84.622 Kč, kterou obratem ruky i prodat.

Před koncem roku si 30letý muž vyslechl obvinění ze spáchání přečinu krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pětadvacetiletý mladík si vyslechl obvinění ze stejných přečinů, ale jako pomocník.

Třicetiletý muž se tohoto jednání dopustil přesto, že byl v posledních třech letech za krádež již pravomocně odsouzen.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

2. ledna 2012

vytisknout  e-mailem