Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Všechny pohřešované děti jsou v pořádku

VSETÍNSKO: Poslední dubnový den jsme pátrali po třech dětech.  

Sourozence ve věku 8 a 9 let jsme objevili u spolužačky, 12letou dívku, která byla již několikrát pohřešovaná, zahlédl náhodně na ulici jeden z kolegů, který zrovna nebyl ve službě. Všechny děti jsou v pořádku zpět u svých rodičů.
 
Dne 30. dubna 2012 o půl deváté večer oznámila třiačtyřicetiletá žena z Valašského Meziříčí, že pohřešuje své děti, které mají 8 a 9 let. Paní musela kolem půl osmé večer odjet s úrazem svého vnuka do nemocnice. Její děti si v tu dobu hrály venku před domem. Když se žena kolem půl deváté večer vrátila, děti se před domem nenacházely. Prohledala okolí, obvolala své známé, ale děti nenašla, proto kontaktovala policii. Kolegové rozjeli ve spolupráci s městkou policií pátrací akci. Prohledávali dětská hřiště a další místa, kde by se mohly děti nacházet, relaci vyhlásili i v místním rozhlase. Zkontaktovali třídní učitelku jednoho z dětí, která s velkou ochotou při pátrání  pomáhala. Obtelefonovávala rodiče svých žáků, což se vyplatilo, protože v jedné rodině sourozenci nakonec byli. Paní domácí nám řekla, že děti k ní přišly večer domů s tím, že je posílá matka a mají u ní přespat, protože ona musela odjet do nemocnice. Jelikož už děti spokojeně spaly, vyzvedla si je matka až ráno, prvního května. Při pátrání projevili velkou vstřícnost i obyvatelé Valašského Meziříčí, kteří ihned poté, co se o pohřešování děti od pátrajících policistů dozvěděli, ochotně se do pátrací akce po nezletilých zapojovali. 
 
Stejný večer jsme řešili ještě jedno zmizení nezletilého dítěte, jedná se o dvanáctiletou dívku ze Vsetína. Její pohřešování oznámil v pondělí kolem deváté hodiny večer její otec. Policisté ještě ten večer prověřili dětská hřiště, ale i restaurace, bary a další místa, kde by se mohla dívka nacházet. Slečnu zahlédl prvního máje dopoledne na ul. Havlíčkova ve Valašském Meziříčí policista, který zrovna nebyl ve službě, ale o pátrání věděl. Popis dívky, kterou viděl venku na lavičce, odpovídal popisu zmizelé slečny, proto vyrozuměl přes operační středisko policisty z valašskomeziříčského obvodního oddělení, kteří pro dívku přijeli a odvezli ji na služebnu, kde ji předali otci. I když je dívka velmi mladá, byla už několikrát pohřešovaná, naposledy minulý týden.
 
 
2. května 2012, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem