Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Všechny věci má nazpět

CHOMUTOV - Zapomenutý kufr vrátil nálezce majiteli, Tři ve škole...... 

Všechny věci má nazpět

Chomutovští policisté přijali minulý měsíc oznámení od muže z Duchcova, že mu kdosi odcizil kufr s oblečením a notebookem. Uvedené věci si zapomněl ve vlaku na místním nádraží. Při výpovědi upřesnil škodu na 14 tisíc korun. Policisté mohli nyní vyšetřování případu odložit. Minulý týden kontaktoval policii poškozený znovu a upřesnil, že se našel poctivý nálezce, který mu všechny jeho věci v pořádku vrátil. K trestné činnosti tedy nedošlo.

 

Tři ve škole

Od minulého měsíce pátrali policisté v obci Březno po totožnosti neznámého pachatele, který vnikl do budovy školní jídelny a tělocvičny. Ke krádeži věcí ani k poškození majetku zde nedošlo. Vyšetřování případu nyní policisté ukončili. Zjistili, že uvedené přestupkové jednání má na svědomí trojice čtrnáctiletých chlapců. Případ zaslali správnímu orgánu Magistrátu Chomutov s návrhem na odložení věci.

 

Porušil zákaz pobytu

25letý muž z okresního města se bude zodpovídat z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Strážníci ho kontrolovali na sídlišti Písečná, kde se pohyboval poblíž panelového domu. Následná kontrola prokázala, že svým jednáním porušil zákaz pobytu na uvedeném místě, vydaný Magistrátem Chomutov. Za uvedené jednání mu hrozí v případě dosouzení až tříleté vězení. Vyšetřují chomutovští policisté.

 

Hořelo seno

Do Podkrušnohorského zooparku vyjížděli v neděli v podvečer hasiči a policisté. Poblíž  Šichtova Dolu hořel přístřešek s uskladněným senem. Požár zničil balíky sena za nejméně 200 tisíc korun, na dalších půl milionu korun byla vyčíslena škoda na přístřešku. Technik hasičů po vyšetření vyloučil technickou závadu, jako příčinu požáru uvedl manipulaci s otevřeným ohněm. Policisté skutek vyšetřují jako trestný čin poškození cizí věci.  

 

Když ne auto, alespoň rádio

Na Mostecké ulici v Chomutově vnikl 37letý místní obyvatel do zaparkovaného osobního vozidla Hyundai Accent. Poškodil spínací skříňku, ale odjet s autem se mu nepodařilo. Sebral proto alespoň navigaci s držákem a nabíječkou, autorádio s ovladačem, sadu povinné výbavy v pouzdře a další věci. Majitel vyčíslil celkovou škodu na 5500 korun. Krátce po činu byl muž i s lupem zadržen, provedené dechová zkouška byla negativní. Muži zákona zjistili, že za obdobné jednání stál podezřelý před soudem v Chomutově již v srpnu loňského roku. Vyšetřování pokračuje.

 

 

10. listopadu 2015

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje     

oddělení tisku a prevence Chomutov   

tlf.974 433 207      

krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem