Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vsetínští policisté vykázali dva násilníky

VSETÍNSKO: Hrozí jim několikatisícová pokuta.  

Dva agresivní muže vykázali včera z domů vsetínští policisté. Jeden napadal svoji matku a druhý přítelkyni. Pánové se dopustili přestupků proti občanskému soužití a nesmí 10 dnů domů. Incidenty se odehrály v neděli.
 
Jako první skončil v policejní cele na vsetínském obvodním oddělení pětatřicetiletý muž. Bylo pět hodin odpoledne když sedmapadesátiletá žena přivolala do domku ve Vsetíně městskou policii. Měla strach, že jí její syn ublíží, proto se před ním uzamkla v pokoji. Muž se často opíjí a v podnapilém stavu bývá velmi agresivní. Rozbíjí zařízení domku a ženě vyhrožuje ublížením. V neděli se tato situace opakovala, a jelikož měla ze syna strach, zamkla se. Ten se chtěl za každou cenu dostat dovnitř pokoje, proto vzal dřevěný špalek, kterým rozbíjel dveře. Když přijela na místo městská policie, muž byl už v klidu zavřený ve svém pokoji. Strážníci si vyslechli oznamovatelku a pro podezření z domácího násilí přivolali na místo státní policii. Ještě před příjezdem vsetínských policistů provedli strážníci s násilníkem dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Muž nadýchal 2,92 promile. V neděli kolem šesté hodiny večer jsme muže umístili do policejní cely. Včera ho policisté z domu na 10 dnů vykázali.  
 
Druhý případ se odehrál rovněž v neděli přibližně ve stejnou dobu, ovšem muže jsme ve vsetínském bytě zajistili až v pondělí kolem třetí hodiny ráno. To proto, že šestatřicetiletá žena napadení ze strany svého přítele oznámila až po útěku z bytu. Její o tři roky mladší přítel ji fyzicky v podnapilém stavu napadl kolem šesté hodiny odpoledne. Žena z něj měla strach, proto se zamkla v koupelně. Tam strávila čtyři hodiny. Kyž přítel usnul, utekla kuchyňským oknem. Dveře bytu totiž násilník zamknul a klíče schoval. Při zajištění měl muž v dechu necelé jedno promile. Ani v tomto vztahu se nejednalo o první slovní a fyzické napadení. Z tohoto důvodu policisté muže včera kolem poledne z domu vykázali.  
 
Oba pánové se dopustili přestupků proti občanskému soužití, za které mohou ve správním řízení dostat pokutu do 20 000 korun. Pětatřicetiletý muž navíc rozbitím dveří přestupku proti majetku
 
Letos využili policisté oprávnění vykázat z domu násilnou osobu už v 8 případech. Za celý loňský rok jsme pak v okrese Vsetín vykázali 29 osob.
 
 
25. března 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem