Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Všímavost občana přinesla rychlé dopadení zloděje

LIBEREC - Odcizených věcí si neužil.  

     Policisté Obvodního oddělení Frýdlant objasnili v těchto dnech případ vloupání do rekreační chaty v obci Heřmanice.

     Pachatel v průběhu noci z 21. na 22. ledna rozbil skleněnou výplň okna verandy, vnikl do chaty, kterou prohledal a odcizil z ní švýcarský bajonet, ruský vojenský pracovní oděv, dvě vzduchové pušky, vojenský batoh, plátěnou vojenskou brašnu, dvě lahve alkoholu a hifi věž. Hodnota odcizených věcí přesahovala částku 5 000 Kč.

     Rozbitého okna a stop ve sněhu vedoucích od chaty si všiml jeden všímavý občan. Okamžitě zavolal na policejní stanici a policisté začali případ řešit. Vzhledem k rychlé reakci občana a skutečnosti, že nepoškodil stopy vedoucí z místa činu, vypátrali policisté velmi rychle úkryt zloděje, kdy 19letý muž z Heřmanic si v klidu spal v teple domova. Odcizené věci, kromě lahví alkoholu, měl u sebe a policisté je následně mohli vrátit majiteli.

     Policisté muži ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Muž pro ně není neznámou osobou. V loňském roce ho již řešili. Nyní by mu hrozil až tříletý trest odnětí svobody. Vzhledem k tomu, že jeho čin byl ale nedávno amnestován, hrozí mu trest o rok nižší, tedy dvouletý.

por.Mgr.Ludmila Knopová
31. ledna 2013
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem