Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Všímavost policistů z Oddělení metro se vyplatila

Recidivista, v minulosti odsouzený za vraždu, loupil na holešovickém nádraží. Druhý den chtěl skočit pod přijíždějící soupravu metra a ukončit tak svůj život. 

Včera kolem půl osmé ráno vyjížděli pražští policisté do stanice metra Vysočanská, kde měl na okraji nástupiště sedět muž a vše nasvědčovalo tomu, že má v úmyslu spáchat sebevraždu. Nešťastníka si naštěstí všimla strážnice městské policie a policista z místního oddělení Kyje v civilu, kteří ho společně s dalšími cestujícími stáhli do bezpečí a předali záchranářům. Ti ho s lehkým zraněním odvezli do nemocnice, ovšem případ tím zdaleka neskončil.
 
Všímavým policistům z Oddělení metro, kteří sledovali událost na kamerách, připadal muž povědomý a jejich intuice je nezklamala. Zraněný muž byl totiž nápadně podobný fotografii muže z pátrací relace po pachateli loupežného přepadení trafiky. Policisté proto zkontaktovali kriminalisty, kteří okamžitě zamířili do nemocnice.
 
Podezřelý podle všeho první dubnový den přišel kolem půl jedenácté dopoledne do trafiky ve stanici metra Nádraží Holešovice. Přiskočil k obsluze a v ruce držel drát z deštníku, který přiložil prodavačce k tělu a se slovy: „Dej mi peníze“, požadoval vydání tržby. Vzhledem k tomu, že v prodejně byli další zákazníci a trafikantka mu nechtěla peníze vydat, odešel nakonec s nepořízenou.
 
Devětapadesátiletý muž skončil na policejní služebně, kde následně při výslechu kriminalistům tvrdil, že už několik dní nejedl a peníze potřeboval na obstarání obživy. Vyšetřovatel ho poté obvinil ze spáchání trestného činu loupeže a nebezpečného vyhrožování, za což mu hrozí až deset let za mřížemi. Prostředí věznice mu ovšem není vůbec neznámé. Obviněný byl v minulosti už osmkrát soudně trestaný za krádeže, zpronevěru, podvod, a v roce 1991 dokonce za vraždu.
 
Kriminalisté prvního policejního obvodu vypracovali podnět k návrhu na vzetí do vazby, o kterém bude v nejbližších hodinách rozhodovat soud.
 
por. Bc. Jana Rösslerová, 3. 4. 2015
Odkazy do noveho okna

Dopadený muž

Dopadený muž 

Detailní náhled

Dopadený muž - postava

Dopadený muž - postava 

Detailní náhled

Křoví, kam odhodil drát

Křoví, kam odhodil drát 

Detailní náhled

Odhozený drát z deštníku

Odhozený drát z deštníku 

Detailní náhled

Park, kam odhodil drát

Park, kam odhodil drát 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem