Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Všímavosti policisty neukázněný řidič neunikl

KLADENSKO – Podnapilý řidič se snažil ujet z místa dopravní nehody. 

V odpoledních hodinách o víkendu dne 6. září 2020 policista v čase svého volna zaznamenal v Kladně, jedoucí vozidlo  zelené barvy po pozemní komunikaci z ulice Bulharská. V danou chvíli, kdy toto vozidlo začalo odbočovat  do ulice Polská, byl slyšet náraz a policista postřehl, že  se v těchto místech zakývalo zde zaparkované vozidlo tovární značky Peugeot, červené barvy. Řidič  vozidla značky Fiat Brava, zelené barvy pokračoval v jízdě ještě o několik metrů dále. Poté zastavil a po velmi krátkém čase opět uvedl vozidlo do chodu a začal z místa vycouvávat. Policista pohotově zareagoval a běžel k podezřelému vozidlu. Po příchodu zaklepal na okno u dveří vozidla, což řidič ani nevnímal. Po opakovaném klepání muž ve vozidle pootevřel dveře a z interiéru byl cítit značný zápach alkoholu. Vzhledem k tomu, že policista pojal podezření, že řidič, který způsobil dopravní nehodu, od které ujel  a je pravděpodobně i pod vlivem alkoholu, vyzval řidiče, aby z vozidla vystoupil. Podezřelý řidič na opakované policejní výzvy nereagoval a nejenže nechtěl vozidlo opustit, ale pokusil se z místa dopravní nehody ujet. Z těchto důvodů policista použil při zákroku donucovacích prostředků formou hmatů a chvatů. Přítomná svědkyně incidentu z místa ihned zavolala na policejní linku 158 .

Na místo oznámení se ihned sjely policejní hlídky včetně výjezdu kladenských dopravních nehod. Na základě policejního šetření bylo zjištěno, že podezřelým řidičem je dvaačtyřicetiletý muž, který byl policisty vyzván k dechové zkoušce. Výsledek dechové zkoušky byl pozitivní a naměřená hodnota byla ve výši 1,69 promile alkoholu v dechu. Policejní hlídka podezřelého řidiče z místa dopravní nehody poté převezla na policejní služebnu k provedení prvotních úkonů. 

Policisté nyní tento případ prošetřují a dvaačtyřicetiletý muž z Kladna je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši až 3 roky.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
8. září 2020

Odkazy do noveho okna

Pozitivní dechová zkouška

Pozitivní dechová zkouška 

Detailní náhled

Poškozené vozidlo

Poškozené vozidlo 

Detailní náhled

Poškozené vozidlo

Poškozené vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem