Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Všiml si hosta i jeho kasírtašky

MOST - Tu pak ukradl; Vozili se v cizích autech; Za opasky byly 4 fernety 

 Policejní inspektor litvínovské policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 34letého muže z Litvínova. Ten si ve středu časně ráno v jedné litvínovské herně všiml volně položené peněženky u herního automatu. Zaregistroval i to, že muž od automatu vyšel ven. Na nic nečekal a kasírtašku odcizil. Z herny pak rychle odešel, přitom se ve dveřích potkal s okradeným. Ten si do herny zašel na kávu, a protože si v autě zapomněl cigarety, vrátil se pro ně. Svoji portmonku však nechal v herně. O krádeži okamžitě informoval policii. Ta začala po neznámém muži pátrat. Nakonec byl muž zadržen asi o hodinu po odchodu z herny na ulici v Litvínově. Když viděl policejní vůz, odcizenou věc odkopl pod auto. Peněženka byla nalezena a vrácena zpět poškozenému včetně všech dokladů, platební karty i finanční hotovosti. Podezřelý nekradl poprvé, byl již v minulosti trestán.


 

Bývalé družce vzal peníze, čelí obvinění z loupeže

Policejní komisař mostecké policie obvinil ze zločinu loupeže a přečinu nebezpečného vyhrožování 22letého muže z Mostu. Ten měl minulý týden v mosteckém bytě u své matky vzít peníze bývalé družce. Tyto peníze žena dostala pro jejich syna a muž je vzal i přes její odpor z kabelky, o kterou se spolu přetahovali. Poškozená chtěla peníze zpátky i proto, že neměla na vlak. Muž jí vrátil jen sto korun a pětistovku si nechal. Pak z bytu odešel. Poškozená za ním volala, aby jí peníze vrátil, nebo zavolá policii. Na to muž z přízemí domu do patra ženě vyhrožoval, že jí zabije a vyběhl zpátky k bytu. Žena z obavy o své zdraví z bytu před ním raději utekla. Ke zranění poškozené nedošlo. Policie muže zadržela na místě a ještě týž den ho obvinila. Po obvinění byl muž ze zadržení propuštěn. Stíhán je na svobodě. Hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až deset let.


 

Za dobrotu na žebrotu

Muž ve věku 35let z Mostu čelí obvinění z přečinu neoprávněného užívání cizí věci a zpronevěry. Obviněný měl mít od svého známého půjčené osobní vozidlo, aby si mohl převézt své věci. Půjčený automobil však nevrátil. Několik dnů ho užíval. Poškozený majitel se obrátil na policii a ta po vozu vyhlásila celostátní pátrání. Muž byl kontrolován v Chebu, kde hlídka zjistila, že automobil značky VW Golf je hledaný. Auto bylo zajištěno a vráceno zpět původnímu majiteli. Ten kontrolou zjistil, že mu z vozidla zmizela čtyři hliníková kola s letními pneumatikami a mlhové světlo. Navíc měl poškozené dveře a rozbité zadní světlo. Poškozenému byla způsobena hmotná škoda ve výši 12 500 korun. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

Povedený kupec

Policie stíhá pro přečin neoprávněného užívání cizí věci 22letého muže z Mostu. Ten si vzal bez vědomí majitele osobní vozidlo a to po několik dnů užíval. Od vozidla měl klíče, protože v minulosti projevil zájem o koupi vozidla a jeho majitel mu umožnil zkušební jízdu. Vozidlo si nakonec nekoupil, zřejmě neměl peníze. Klíče si však ponechal. Když jednoho dne potřeboval něco zařídit, drze si zajel do obce na Litvínovsku, auto na ulici otevřel a odjel s ním do Teplic. Tam byl kontrolován hlídkou policie. Komisař mostecké policie Mostečana obvinil a stíhá ho na svobodě.


 

Otec nedohlížel na syna, ten nechodil do školy

Mostecká policie obvinila z přečinu ohrožování výchovy dítěte 38letého muže z obce na Litvínovsku. Muž jako otec řádně nepečoval o povinnou školní docházku svého syna, který Litvínovskou školu navštěvoval velmi sporadicky a díky benevolentnímu otci vedl zahálčivý život. Chlapec v minulém školním roce ve škole chyběl 809 vyučovacích hodin, z toho 741 měl neomluvených. Obviněný byl již za obdobné jednání soudně trestán a skutek tak spáchal opětovně. Stíhání muže je vedeno na svobodě.


 

Šest let neplatí alimenty

Obvinění z přečinu zanedbání povinné výživy čelí 36letý muž z Mostu. Policisté ho stíhají za to, že již od roku 2006 do současné doby řádně nepřispívá na výživu svých dvou dětí, ačkoliv mu bylo soudem stanoveno výživné. Alimenty muž neplatil, aniž by mu v tom bránily závažné okolnosti spočívající v jeho nedostatečných majetkových možnostech nebo zdravotním omezením. Celkem dětem dluží přes 43 tisíc korun.


 

Zloděj odnesl čtyři jízdní kola

Neznámý pachatel vnikl na sídlišti Výsluní do bytové komory. Z ní odcizil tento týden dvě jízdní horská kola. Poškozenému majiteli lapka způsobil hmotnou škodu za více jak 16 000 korun. Jízdní kola zmizela i ze společné kočárkárny v panelovém domě na sídlišti Zahradní. I tam zloděje zaujala horská kola, která odnesl. Jejich majitel cenu kol odhadl na 14 000 korun. Případem se zabývají mostečtí policisté.


 

Za opasky měly láhve Fernetu

Na nákup bez peněz včera přišly dvě ženy do litvínovského supermarketu. V prodejně si obě za opasky ukryly každá čtyři láhve Fernetu citrus. Dvacetiletá žena však s lupem bez zaplacení prošla přes pokladnu, kde byla zadržena ostrahou prodejny. Druhá se raději od pokladny rychle vzdálila zpátky do obchodu. Policie v Litvínově sdělila ženě z Prahy podezření ze spáchání krádeže ve zkráceném přípravném řízen. Lup v hodnotě 440 korun byl zajištěn a vrácen zpět do prodeje nepoškozen.


 


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 7. září 2012

vytisknout  e-mailem