Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vstoupil do baru se slzným granátem a "vykouřil" hosty

České Budějovice - Policisté ze Čtyřech Dvorů objasnili neobvyklou výtržnost.  

Netradiční případ, který nebyl kanadským žertíkem, ale pravděpodobně malou pomstou, objasnili policisté z Obvodního oddělení Čtyři Dvory. Případ začal koncem srpna kolem druhé hodiny ranní jako cvičení jednotky rychlého nasazení, ale vše bylo jinak.


Neznámý pachatel vhodil na koberec u vstupních dveří jedné z českobudějovických heren iniciovaný slzný granát typu RGSL 85. Štiplavý dým doslova z herny vykouřil obsluhu a zhruba deset hostů. Všem způsobil drobná poranění, pálení očí a dýchací potíže.


Policisté zjistili, že šlo o ruční slzný granát RGSL-85, který je dle zákona o zbraních a střelivu zakázanou zbraní a jeho držení bez řádného oprávnění je porušením tohoto zákona.


Policisté zjistili provedeným šetřením a vyhodnocením kamerových záznamů možného pachatele, kterého se jim podařilo posléze i ztotožnit. Policisté tento kousek pachatele (pětačtyřicetiletého muže z Českobudějovicka) ohodnotili jako trestný čin výtržnictví. Případ šetří formou zkráceného přípravného řízení, kdy by pachatel mohl do dvou týdnů stanout před soudem.


Jak muž policistům sám přiznal, celého incidentu upřímně lituje, k činu se doznal, všem se omluvil a sám uhradil způsobenou škodu ve výši zhruba 22 000 korun.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

23. října 2013

vytisknout  e-mailem