Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vstupovali bez pozvání

DĚČÍN - Zahaleni tmou; Starý dluh; Vytrvale obtěžuje; Skončil v cele; 

Zahaleni tmou
 
DĚČÍN - Pod rouškou letošní první zářijové noci nejdříve vstoupili do chodby rodinného domu v děčínských Březinách, kde našli klíče a pár osobních věcí. Ty si vzaly s sebou a zamířili do přilehlé garáže, ze které prošli až k zaparkované Škodě Favorit.Vozidlo odcizili a vyrazili na cestu. Nedojeli však daleko. Našlo se odstavené o pár ulic níže nedaleko Ploučnice. Děčínští muži zákona mezitím zahájili pátrání po zmizelém autě i návštěvnících, které nikdo nezval. Okradená majitelka přišla o šestnáct tisíc korun, polapení mladíci o čistý rejstřík trestů. Oba čelí obvinění z přečinu krádeže, poškození cizí věci, neoprávněného užívání cizí věci a neoprávněnému opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Starý dluh
 
DĚČÍN - Děčínští policisté si posvítili na nelegální odběr elektrické energie z předminulého roku, ke kterému mělo doházet v ulici Čs. Legií navzdory odpojeným kohoutkům na přelomu roku 2010 a 2011. Ty pracovníci distribuční společnosti odpojili po neuhrazení dlužné částky ve výši necelých šesti tisíc korun českých. Muži zákona v těchto dnech prověřují veškeré okolnosti, jež zatím ukazují směrem k přečinu podílnictví. Škoda přesahující dvanáct tisíc korun je v současné chvíli společně s možným protiprávním jednáním podrobena zkoumání policejním drobnohledem.  
 
Vytrvale obtěžuje
 
DĚČÍN - Z policejního protokolu vyplývá, že sedmačtyřicetiletá obyvatelka Děčína je již od roku 2010 opakovaně a vytrvale vystavována zasílání nechtěných zpráv, což jí značně ztrpčuje život. Bezradná žena se o pomoc obrátila na místní policisty z obvodního oddělení, kteří již začali na případném přečinu nebezpečného pronásledování pracovat. Trestní zákoník umožňuje za zmiňovaný přečin uložit trest odnětím svobody až na jeden rok či prošetřovanou činnosti zakázat.
 
Skončil v cele
 
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ - Vkročil na cizí území, kde nebyl vítán. V sobotu patnáctého září ve večerních hodinách se jednadvacetiletý výtržník neudržel se a po verbálních útocích na přítomnou ženu se uchýlil i k fyzickému napadení. Na místo přivolaní policisté se snažili nezkrotného muže  uklidnit, leč rozzlobený útočník toho nedbal a po náležité výzvě policistů od upuštění svých dalších záměrů skončil v rukou policistů, kteří ho zadrželi a převezli do policejní cely. V pondělí bylo muži ústy policejního vyšetřovatele sděleno obvinění pro přečin porušování domovní svobody a násilí proti úřední osobě, poté byl propuštěn na svobodu.  
 
  
Děčín, 18. záři 2012
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 207, 724 156 293
E-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem