Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vůdce gangu okradál i své známé

JIČÍNSKO - Mužům hrozí až tři roky vězení. 

ilustrační fotoilustrační foto
Pobyt za mřížemi hrozí třem mužům ve věku 19, 21 a 27 let, kteří se od května do 14. června vloupali v různém složení v Jičíně a jeho okolí do pěti vozidel, kanceláře, objektu střední školy, kradli na ubytovnách a dalších místech. Vůdcem party byl nejmladší z nich, který se všech akcí účastnil.
 
Poprvé kradl v sobotu 10. května na ubytovně v Dětenicích, kde svému známému, který byl v zaměstnání, odcizil z batohu 8.500 korun. V noci na 22. května vnikl společně se svým o dva roky starším kamarádem v Hradecké ulici do neuzamčeného vozidla Renault Twingo, ze kterého odcizili 3 airsoftové zbraně v hodnotě 20 tisíc korun.
 
Nejvíce kradli od středy 11. června do soboty 14. června. To se vloupali do nákladního vozidla Daf, které bylo zaparkované v Dělnické ulici. Uvnitř odcizili sadu žárovek a autonavigaci, kterou údajně hodili na střechu nedalekého supermarketu. V noci na pátek 13. června vnikli v Jičíně v Denisově ulici otevřeným oknem do kanceláře, kde odcizili inkoustovou tiskárnu, klíče, pánské horské kolo Vertec a z pergoly na dvoře pak lahev koňaku.
Ve své "krasojízdě" pokračovali v sobotu 14. června, kdy se v ulici M. Koněva vloupali do dvou nákladních vozidel Man a Daf, ze kterých si odnesli palubní jednotky na odečet mýtného, mobilní telefon, navigaci TomTom a další věci. Poté se v Seifertově ulici "podívali" do vozidla Citroen Berlingo, ze kterého odcizili přístroj Testo na měření emisí, endoskop, osobní doklady, platební kartu a další věci.
 
Jedním z posledních objektů, který "navštívili", byla střední škola na Komenského náměstí, kde si z kantýny odnesli cukrovinky a příruční pokladnu s hotovostí. Nejmladší z nich navíc okradl i kamarádku, které z vozu odcizil mobilní telefon Samsung a tablet Prestigio. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobili, byla vyčíslena na 176 tisíc korun.
 
Jičínští kriminalisté se všemi případy velmi intenzivně zabývali a na základně provedeného šetření a zajištěných stop povedenou partičku odhalili a následně zadrželi. Dopadení se sice nejdřív k ničemu neměli, ale nakonec pochopili a ke všemu se přiznali.
 
Nutno zdůraznit, že všichni tři "jedou v drogách" a vzhledem k tomu, že ani jeden z nich nikde nepracuje, získávali peníze krádežemi. Od drog si ale teď budou muset na chvíli odpočinout. Dva z nich, 19letý a 21letý, totiž skončili ve vazební věznici, kam je poslal soudce Okresního soudu v Jičíně. Třetí sice zůstal na svobodě, ale vyhráno nemá, neboť i jemu hrozí pobyt za mřížemi. Za přečiny krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Hana Klečalová
26. června 2014 v 12:35

vytisknout  e-mailem