Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vůz se přetočil přes střechu

JABLONEC NAD NISOU - Údajný mikrospánek byl příčinou dopravní nehody. 

 Vozidlo se přetočilo přes střechu

     V sobotu 12. září ve 23 hodin došlo na silnici mezi Novou Vsí nad Nisou a Jabloncem nad Nisou k dopravní nehodě tím, že řidič jel se svým vozidlem zn. Audi A4 ve směru od Nové Vsi na Nisou, kde v klesání při projíždění pravotočivé zatáčky údajně vlivem mikrospánku dostal smyk a vyjel mimo vozovku, kde se vozidlo převrátilo přes střechu zpět na kola. Ke zranění osob nedošlo. Řidič odmítl dechovou zkoušku i lékařské vyšetření spojené s odběrem krve nebo moči, ke kterému byl policisty vyzván. Způsobená škoda činí předběžně částku 80.000,- Kč. Věc nadále šetří Skupina dopravních nehod v Jablonci nad Nisou.


 


 

 

 

Řídil pod vlivem alkoholu

     V sobotu 12. září patnáct minut po půlnoci policisté v ulici 5. května v Jablonci nad Nisou kontrolovali řidiče, který v té době řídil motorové vozidlo zn. Kia Clarus. Provedenou dechovou zkouškou tomuto řidiči naměřili v dechu hodnotu alkoholu 2,02 promile. Ve věci bylo zahájeno zkrácené přípravné řízení a řidiči vozidla sděleno podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok.


 

S vozidlem jezdila ze strany na stranu

     V neděli 13. září pět minut před půlnocí policejní hlídka spatřila v Tanvaldě v ulici Radniční vozidlo zn. Fiat Punto, jehož řidička s ním v této ulici jezdila ze strany na stranu. Policisté se snažili řidičku s vozidlem zastavit za užití nápisu STOP POLICIE i za použití majáku, na což žena nereagovala a začala hlídce ujíždět. S vozidlem zastavila až na semaforech ve Smržovce, kde jí policisté při kontrole naměřili v dechu hodnotu alkoholu 2,20 promile. Řidička policistům přiznala požití tří piv. Ve věci bylo zahájeno zkrácené přípravné řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí ženě trest odnětí svobody až na jeden rok.


 

vytisknout  e-mailem