Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Výběr vhodné vůně

LIBEREC – Další případ drobné krádeže vyšetřují policisté z obvodního oddělení Liberec – centrum. 

V chladných ročních obdobích se uplatní balzamické a orientální typy vůní. Naopak v teplých letních dnech je vhodné použít květinové a citrusové vzorky. Nejedná se o pravidlo a výběr vůně by tak měl být podmíněn především našemu vkusu. A právě vlastním vkusem se zřejmě řídil i recidivista v pavilonu drogistického zboží jednoho z Libereckých supermarketů.

V úterý 4. dubna si zašel do prodejny drogistického zboží obchodního centra v Liberci pro flakonek s toaletní vodou 28letý recidivista z Českých Budějovic. Pro majetkovou trestnou činnosti v minulosti odsouzený muž, neměl ani tentokrát v úmyslu za věc zaplatit.
Prohlídkou vystaveného zboží v prodejně došel zřejmě k názoru, že nejvhodnějším kosmetickým doplňkem, který si „obstará“, bude toaletní voda v hodnotě téměř čtyři sta korun.

Lahvičku vůně jako zručný eskamotér ukryl do rukávu své bundy a s letákem v ruce dělal jakoby nic. Po chvíli se recidivista rozhodl, že je již čas k tomu, aby opustil prodejnu a vyrazil směrem k pokladnám. Prostorem jedné z nich prošel, aniž by zaplatil, a vydal se k východu z prodejny. Pracovník ostrahy byl již na konfrontaci s 28letým mužem připraven.
Bezprostředně po záchytu recidivisty přivolal na místo přivolána policejní hlídku, kdy službu vykonávající policisté pachatele zajistili a převezli na obvodní oddělení.

Policisté v případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, přičemž v případě odsouzení hrozí 28letému recidivistovi trest odnětí svobody od šesti měsíců až na tři léta.


6.4. 2017
nprap. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem