Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vybodovaný řídil

LOUNY - Pozbyl řidičské oprávnění, přesto usedl za volant. 

Na základě dosažení 12 bodů pozbyl řidičské oprávnění 56letý muž z Podbořanska, a přesto usedl za volant motorového vozidla. Ve středu jej řídil i s přívěsným vozíkem v obci Blatno, kde byl stavěn a kontrolován policejní hlídkou. Ta následnou lustrací zjistila, že motorista řídil osobní automobil neoprávněně. Proto jej předvedla na policejní služebnu, kde mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Poté byl propuštěn.

Krádež na soukromém pozemku

Na soukromý pozemek jednoho domu v Podbořanech vnikl v minulých dnech dosud nezjištěný pachatel. Z volně přístupné dílny si odnesl křovinořez a ze zavazadlového prostoru na pozemku odstaveného vozidla odcizil ruční nářadí. Dále prohledal i zahradní altán, odkud si přisvojil různé drobnosti. Způsobenou škodu majitel vyčíslil na 4 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.

Na mokrých silnicích se bouralo

Většinou nepřizpůsobení rychlosti jízdy povrchu mokré vozovky bylo včera příčinou několika dopravních nehod, které se naštěstí obešly bez vážných zranění.

Krátce po deváté hodině ráno došlo k dopravní nehodě na silnici I. třídy č. 15 směrem od Želkovic na Libčeves. Řidič osobního automobilu zn. Škoda Fabia nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu a povětrnostním podmínkám a na mokré vozovce dostal smyk. Vjel do protisměru, kde se levou přední částí střetl s levým bokem protijedoucího vozidla zn. VW Golf. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn, dechová zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní.

K další nehodě došlo kolem 13. 15 hodin na tzv. Obloukách u Loun. Na tamním mostě bourala řidička vozidla zn. Daewoo, která jela ve směru od Dobroměřic. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobila rychlost povětrnostním podmínkám a povrchu komunikace a s vozidlem dostala smyk. Přejela do protisměru, kde narazila do betonové zídky, od které se odrazila přes celou šířku komunikace a narazila do zídky na opačné straně vozovky. Další náraz vůz odmrštil zpět k levému okraji komunikace, kde zůstal stát. Ke zranění osob při nehodě nedošlo, dechová zkouška neprokázala požití alkoholu. Nehodu šetří dopravní policisté.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 8. října 2015

   

  

 

vytisknout  e-mailem