Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výborná policejní práce

Loupežné přepadení v Dobrušce objasněno 

Téměř po roce se plzeňským kriminalistům ve spolupráci s rychnovskými kolegy podařilo objasnit loupežné přepadení jednoho z peněžních ústavů v Dobrušce. Dne 11. listopadu 2009 těsně před pátou hodinou odpolední vstoupil do prostor dobrušské banky maskovaný muž a za použití násilí beze zbraně srazil  k zemi jednu z pracovnic pobočky. Poté ukradl finanční hotovost v řádech sta tisíců korun.
Plzeňští policisté obvinili z trestného činu loupeže devětadvacetiletého muže z Klatovska, který obdobným způsobem od září 2008 do března 2010 provedl sedm  loupežných přepadení poboček finančních ústavů, České pošty a sázkové kanceláře na území města Plzně. Soudce Okresního soudu Plzeň - město  rozhodl o vzetí obviněného do vazby. V současné době je muž ve vazební věznici  v Plzni na Borech.
Dalším prověřováním bylo zjištěno, že obviněný muž spáchal celkem 39 loupeží a jeden pokus vloupání. Celkem odcizil  finanční hotovost přesahující 4.950.000 korun.
V současné době stále probíhá typování podobných případů a je tedy pravděpodobné, že trestní stíhání obviněného bude ještě rozšířeno o další skutky.
Podrobnější informace o případu z policejního zpravodajství Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

Více o případu v médiích :  Orlický.net
                                           Rychnovský deník

por. Mgr. Alena Kacálková
3. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem