Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výborná policejní práce

Za hrubou neslušnost padlo obvinění 

Díky výborně odvedené práci trutnovských policistů a strážníků Městské policie Trutnov byl v pondělí dopoledne 29. 11. 2010 zadržen v centru Trutnova pětačtyřicetiletý muž z Vrchlabska. Uvedený se měl dopustit na místě veřejně přístupném dvou případů hrubé neslušnosti.
Na linku 158 oznámila v pondělí dopoledne 29. 11. 2010 prodavačka jedné z prodejen na Barvířské ulici, že do provozovny přišel jí neznámý muž, který si po příchodu stáhl kalhoty a choval se velmi nevhodně. Po několika minutách se „zákazník“ oblékl a z prodejny odešel. Duchapřítomná žena ihned celou věc telefonicky oznámila trutnovským policistům. Ihned po tomto oznámení na místo vyjela policejní hlídka a strážníci městské policie. Po zjištění popisu se policisté vydali do ulic Trutnova, kde pátrali po shora uvedeném muži. Zanedlouho se strážníkům podařilo zadržet muže, který svým popisem odpovídal hrubě se chovajícímu pánovi. Provedeným šetřením bylo potvrzeno, že by se mělo jednat o člověka, který prodavačku v provozovně vyděsil. 
Omezený na osobní svobodě skončil na policejním útvaru, kde probíhalo další šetření. Z výpovědi podezřelého vyplynulo, že se měl podobné neslušnosti dopustit již v srpnu loňského roku v jedné z trutnovských prodejen na Polské ulici. 
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Trutnově obvinil pětačtyřicetiletého muže ze spáchání přečinu výtržnictví, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky.
Policie České republiky žádá všechny občany, aby podobné nepříjemné zážitky ohlašovali na linku 158 ihned po jejich spáchání. Čas v těchto případech hraje velmi důležitou roli. Pachatel se ve většině případů nachází nedaleko místa spáchání protiprávního jednání, kde může být policejními hlídkami dopaden, jak tomu bylo i ve shora zveřejněném případu.
nprap. Udo Ertner
30. 11. 2010

 

vytisknout  e-mailem