Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výborná policejní práce

Za krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci padlo obvinění 

Policisté Služby kriminální policie a vyšetřování z Trutnova odvedli na sklonku loňského roku kus dobré práce, při které zadrželi pětatřicetiletého muže z Vrchlabska, který se na území Vrchlabí, Špindlerova Mlýna a Hostinného dopouštěl majetkové trestné činnosti. Policejní komisař ve středu 29. 12. 2010 výtečníka obvinil ze spáchání zločinu krádež a přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
Trutnovským kriminalistům se díky výborně odvedené práci podařilo zadokumentovat jednačtyřicet případů, ve kterých obviněný měl provádět vloupání do rekreačních objektů, ze kterých odnášel cennosti a jiné movité věci. Navíc měl ze zaparkovaných motorových vozidel odčerpávat větší množství pohonných hmot. Při svém protiprávním jednání měl mladý muž poškozeným na jejich majetku způsobit škodu ve výši 102 tisíc korun. Způsobená škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na 980 tisíc korun. 
Za zločin krádež a přečiny porušování domovní svobody a poškození cizí věci může být soudem uložen trest odnětí svobody až na osm let.
nprap. Udo Ertner
nprap. Věra Krejčová
7. 1. 2011
 

vytisknout  e-mailem