Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výborná policejní práce

Některé ze slov zachránilo lidský život 

Ve středu 9.7.2008 krátce po jedné hodině ranní bylo telefonicky na trutnovské obvodní oddělení Policie České republiky oznámeno, že na střeše jednoho z výrobních podniků v Trutnově na ulici Komenského stojí muž, který chce skokem ze střechy ukončit svůj život.
Na místo byla ihned po tomto oznámení vyslána trojčlenná policejní hlídka. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že muž stojí na kraji střechy asi 10 metrů nad zemí. Nešťastný muž stále opakoval, že je ve složité životní situaci a že chce skončit se svým nepovedeným životem. Policisté na místě hovořili s mužem o jeho problémech a snažili se mu vysvětlit, aby od svého záměru upustil.
Dále policejní hlídka požádala radiostanicí o přivolání policejního vyjednavače ze Správy Východočeského kraje, který je vyškolen pracovníky v oboru psychologie k řešení podobných závažných situací. Policisté s mužem neustále hovořili, snažili se řešit jeho problémy, které se pro něj zdály být neřešitelnými. Muž, který byl odhodlán ke skoku se čím dál tím častěji dával do hovoru s policisty. Po necelých čtyřech hodinách policejní vyjednavač s uvedeným nešťastníkem slezl ze střechy na pevnou zem.
Psychicky zlomeného muže si na místě převzal lékař RZS, který byl na místě po celou dobu řešení vypjaté situace. Lékař rozhodl o jeho převozu uvedeného muže do jedné z psychiatrických léčeben.
 K pokusu o zoufalý čin uvedeného muže dohnaly osobní problémy. Každý, kdo se o uvedeném případu dozví si řekne, pro policisty je to jen jejich práce, ale věřte, že tyto okamžiky zůstávají každému v hloubi duše uschovány hodně dlouho a proto patří těmto profesionálům velký dík. Musíme si uvědomit, že některá ze slov zasahujících policistů rozhodla o jednom z lidských životů. 

vytisknout  e-mailem