Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výborná práce českobudějovické kriminálky

České Budějovice - Českobudějovičtí kriminalisté v těchto dnech úspěšně zakončili vyšetřování případu krádeže vloupáním do herna-baru v krajském městě se škodou přesahující přes 500 000 korun.  

Ke krádeži vloupáním došlo začátkem září loňského roku na Lidické ulici.
Pachatel se po násilném překonání kovových mříží vloupal do kanceláře, kde následně odcizil kovový trezor s uloženou finanční hotovostí a dále klíče od výherních hracích automatů. Celková způsobená škoda, včetně škody vzniklé poškozením, se vyšplhala na částku 535 000 korun.

Několik měsíců doslova mravenčí a plně profesionální práce českobudějovických kriminalistů přineslo kýžené výsledky. Indicie a poznatky dovedly kriminalisty k osobě 38letého muže z Českobudějovicka, který má krádež vloupáním na svědomí. Zjištěné a odůvodněné skutečnosti tomu nasvědčují.
Vůči 38letému muži bylo včerejšího dne zahájeno trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním. V případě prokázání viny mu později může být vyměřen až osmiletý trest odnětí svobody. Trestní stíhání 38letého muže je vedeno na svobodě.
 

nprap. Regina Tupá,piscb@mvcr.cz
23.června 2011
 

vytisknout  e-mailem