Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výborná práce českobudějovických kriminalistů

České Budějovice - Odhalili dealera drog, zásahová jednotka ho zadržela ve vozidle. (Hlasová schránka 974 222 116). 

Českobudějovičtí kriminalisté opět předvedli skvělou práci tentokrát na úseku toxikomanie. Podařilo se jim odhalit muže (33 let) z Českobudějovicka, který nejméně během loňského a letošího roku v jedné obci na Českobudějovicku a také v jednom objektu v Českých Budějovicích distribuoval drogy. Muž si vědomě neoprávněně opatřoval, přechovával a dále poskytoval několika dalším osobám drogu pervitin a tím se dopustil trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. 

Kriminalisté na případu intenzivně pracovali řadu týdnů a v úterý 10. června spadla pomyslná klec. Pachatele zadrželi policisté Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje. Zákrok policisté provedli na ulici Generála Píky v Českých Budějovicích. Muž jel ve vozidle značky Škoda, policisté vůz předepsaným způsobem zastavili a následně došlo k zadržení pachatele. Kriminalisté si pak muže převzali k dalším úkonům. Ve vozidle kromě jiných věcí převážel také plastový sáček s obsahem bílé krystalické látky o hmotnosti cca 25 gramů, kriminalisté již mají potvrzeno, že jedná se o drogu pervitin. Kriminalisté následně povedli domovní prohlídku a prohlídku jiných prostor a v jednom objektu nalezli kromě několika krabiček nábojů různých ráží také několik přenosných digitálních vah, které pachatel pravděpodobně používal na vážení drog.

Ve čtvrtek 11. června vydali kriminalisté usnesení o zahájení trestního stíhání, trestní řízení je vedeno na svobodě. V případě prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody ve výši až pět let. Kriminalisté na případu budou i nadále pracovat. 

Foto:

1.JPG

2.jpg

3.JPG

4.jpg

5.JPG

6.JPG

por. Ing. Štěpánka Schwarzová, krpc.pio@pcr.cz

12. června 2020

vytisknout  e-mailem