Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výborná práce "dopraváků" ve Špindlerově Mlýně

KRAJ/TRUTNOVSKO - Policisté odhalili 102 řidičů pod vlivem alkoholu, 2 z nich byli pod vlivem drog! 

drager 2dechové zkouškyDopravní policisté v průběhu zimní sezónu, tedy od 20. prosince 2021 do konce jarních prázdnin (21. 3. 2022) ve Špindlerově Mlýně odhalili 102 řidičů, kteří usedli za volant motorového vozidla pod vlivem alkoholu, 2 z nich byli pod vlivem drog.

I tuto zimní sezónu jsme navýšili výkon služby v zimních střediscích, kde jsme se věnovali zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Dopravní policisté z Trutnova ve Špindlerově Mlýně od Vánoc do konce roku 2021 zjistili 12 řidičů, kteří požili alkohol před jízdou. Třem z nich policisté zadrželi na místě řidičský průkaz a dvěma cizincům uložili kauce v celkové výši 20 tisíc korun.
 

Ani začátek Nového roku 2022 nebyl pro „dopraváky“ ve znamení zodpovědných řidičů. Trutnovští dopravní policisté v rámci silničních kontrol odhalili 74 řidičů pod vlivem alkoholu, z nichž jich 31 přišlo o řidičský průkaz.
Krom toho i v rámci výpomoci policisté dálničního oddělení z Jaroměře „sbírali“ na horách řidičské průkazy. Při kontrolách zjistili 16 řidičů, kteří měli pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.
Společně policisté uložili cizincům kauce v 9 případech v celkové výši dosahující 100 tisíc korun.

V žádném případě však neznamená, že s konce zimních radovánek končí práce policistů v Krkonoších! I nadále jezděte opatrně a zejména dle silničních pravidel, jelikož dopravní policisté ve své práci budou intenzivně pokračovat. Naším cílem je na našich silnicích zabezpečit bezpečnost a snížit nehodovost.  

por. Pižlová Šárka, DiS.
22. 3. 2022, 9:40
 

vytisknout  e-mailem