Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výborná práce kriminalistů

Za „vloupačky“ hrozí mužům až několikaleté tresty 

Na základní školy, jídelny, kanceláře, zemědělská družstva a další objekty se od ledna letošního roku specializovala trojice mužů ve věku od dvaatřiceti do osmatřiceti let z Liberecka. Zájem měli hlavně o peníze, které kradli z trezorů a  příručních pokladen.
 
Sérii vloupaček odstartovali v Podůlší na Jičínsku, kde se v noci ze středy na čtvrtek 19. ledna vloupali do objektu jedné z firem. I když uvnitř vše prohledali, přesto nikde peníze nenašli. Možná proto se vzápětí vydali do Soběraze, kde se vloupali do další firmy. Zde už byli o něco úspěšnější a odnesli si odtud mobilní telefon a příruční kovovou pokladnu s téměř 11 tisíci korunami.
 
Poté se z Jičínska „odstěhovali“ a další trestnou činnost páchali už jen na Jablonecku a Semilsku. Celkem se tak od ledna do 15. dubna vloupali do 7 objektů, ze kterých si odnesli nejméně 150 tisíc korun. S každou úspěšnou akcí nabývali dojmu, že jsou nepolapitelní, což se jim nakonec vymstilo. O jejich aktivity se totiž začali nenápadně
                                                                                                                                                                           ilustrační foto
zajímat jičínští a jablonečtí policisté, kteří proti nim v těchto dnech zakročili. Překvapili je brzo ráno doma, když ještě spali. Nutno zdůraznit, že kukly na hlavách policistů udělaly při zatýkání své a rozespalí muži vše okamžitě vyklopili. Během výslechu se kriminalisté dozvěděli i o další závažné trestné činnosti, kterou sice muži nespáchali, ale moc dobře o ní věděli.
 
Všichni tři si nakonec vyslechli obvinění z přečinu krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku za což jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
Nejmladší z nich nakonec skončil ve věznici, kde si odpykává trest z minulosti. Jeho dva kumpáni jsou vyšetřováni na svobodě.
 
nprap. Hana Klečalová
3. 5. 2011

vytisknout  e-mailem