Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výborná práce policistů z Vrchlabí

Krátce po vloupání zadrželi muže, který se k činu doznal 

Ve čtvrtek 23.10.2008 bylo na linku 158 oznámeno, že došlo k vloupání do poštovního novinového stánku na ulici Komenského ve Vrchlabí. Na místo ihned vyjela policejní hlídka, ale nikdo z pachatelů zde již nebyl.
Při provádění šetření  prudce vyjelo vozidlo značky Volkswagen Passat s cizí registrační značkou z blízkého parkoviště. Policisté začali automobil pronásledovat a předepsaným způsobem ho zastavili. Při kontrole muži zákona v zavazadlovém prostoru nalezli větší množství cigaret různých značek. Poškozený majitel škodu vyčíslil na  55 tisíc korun. Osmadvacetiletého cizince hlídka zadržela a sdělila mu podezření ze spáchání trestného činu krádež provedené vloupáním a poškozování cizí věci. Muž se přiznal, že ukradl nejenom cigarety, ale i finanční hotovost.
Za jeho protiprávní jednání mu teď hrozí trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest. Věc je dokumentována ve zkráceném přípravném řízení, aby byl hříšník co nejrychleji potrestán. Další okolnosti případu jsou předmětem šetření.

vytisknout  e-mailem