Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výborná práce rychnovských policistů

Řidič, který usmrtil chodce, dopaden  

Ve středu 21. října 2009 po osmé hodině večer srazil v místní části Rychnova nad Kněžnou Městské Habrové řidič osobního motorového vozidla chodce. Třiatřicetiletý muž utrpěl těžké zranění, kterému na místě podlehl. Řidič i s vozidlem z místa dopravní nehody ujel, aniž by zraněnému muži poskytl první pomoc.
Rychnovští policisté začali ihned po podezřelém řidiči a jeho vozidle pátrat. Podle svědectví osob se jednalo o malé vozidlo. Na místě dopravní nehody se policistům podařilo zajistit plastové úlomky z nárazníku. Na základě těchto sesbíraných fragmentů došli k závěru, že hledaný řidič jel ve vozidle Peugeot 306 s tmavě zelenou metalízou.
Policisté prověřili více než stovku vozidel této značky z celého Rychnovska. Touto prvotní prověrkou se neznámého pachatele nepodařilo dohledat.
Rychnovští kriminalisté na případu dál intenzivně pracovali. Dle svědectví, kam hledané vozidlo odbočilo po nehodě, se domnívali, že řidič dobře zná okolí tohoto místa a mohl by zde i bydlet. Tato domněnka se posléze prokázala jako správná. Zaměřeni byli stále i na model vozu zn. Peugeot 306, o jehož správné identifikaci byli přesvědčeni. Jeden z kriminalistů si během svého pátraní v ulicích města všiml vozu této značky s vyměněným, přestříkaným nárazníkem. Zjistil, že tento vůz byl kontrolován spolu s ostatními hned v první prověrce. Tehdy měl ale řidič na autě jiný nárazník s vyříznutou mřížkou. Vlastník vozidla při druhé kontrole auta uvedl, že nárazník vyměnil poté, co srazil srnu. Kriminalisté podrobili jeho vůz důkladné prohlídce a na spodní části vozu po chemické expertize objevili zbytky lidské krve. Poté se podezřelý přiznal.
 
Jednatřicetiletý muž z Rychnova nad Kněžnou  byl obviněn z trestných činů ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci, za které mu hrozí odnětí svobody až na 5 let.
Tragická dopravní nehoda - článek 22. října 2009

por. Mgr. Alena Kacálková
1. prosince 2009

vytisknout  e-mailem